Stiri Crypto 20 Decembrie 2022: Vitalik Buterin despre Ethereum in 2023, Daniel Alegre noul CEO Yuga Labs, China extinde proiectul CBDC, VISA pregateste plati automate prin ETH

Stiri Crypto 20 Decembrie 2022: Vitalik Buterin despre Ethereum in 2023, Daniel Alegre noul CEO Yuga Labs, China extinde proiectul CBDC, VISA pregateste plati automate prin ETH
  • Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, a prezentat intr-un interviu trei oportunitati importante vazute de el in 2023:
  1. El sugereaza ca trebuie facute mai multe dezvoltari in infrastructura portofelelor electronice pentru a face activele digitale mai usor de utilizat si pentru a asigura o integrare globala.
  2. Buterin a spus ca generarea unei monede stabile (stablecoin) rezistente la hiperinflatie si accesibila la nivel global care poate functiona eficient atat in blockchain cat si in context macroeconomic ar putea reprezenta un pas revolutionar in industria crypto.
  3. Fondatorul Ethereum a mai spus ca orice evolutie tehnica care contribuie la descentralizarea internetului intr-o directie diferita fata de monopolurile tehnologice (Google, Facebook etc) reprezinta un pas in fata pentru aplicatiile bazate pe Ethereum si blockchain.
  • Daniel Alegre, fostul COO al Activision Blizzard, este noul CEO al Yuga Labs, compania blockchain din spatele colectiilor NFT Bored Ape Yacht Club si CryptoPunks. In timpul petrecut cu Activision Blizzard, una dintre cele mai mari companii de jocuri video, Alegre a contribuit la dezvoltarea francizelor Call of Duty, World of Warcraft, Diablo si Overwatch. De asemenea, CV-ul sau include 16 ani petrecuti in mai multe roluri importante la Google.
  • Mai multe orase din China vor fi adaugate la programul pilot de implementare al Yuanului digital. In timp ce primul lot de orase pilot a inclus centre financiare si tehnologice precum Shanghai si Beijing, programul se extinde acum in provincii cu economii mai traditionale - agricultura, minerit, turism etc.
  • Visa a propus un design de cont blockchain care le-ar putea permite utilizatorilor Ethereum sa completeze plati automate dintr-un portofel electronic. Gigantul financiar propune utilizarea Account Abstraction, o caracteristica Ethereum in dezvoltare prin care se pot implementa platile automate. Visa considera ca in viitor, aceasta functionalitate poate sa fie folosita pentru configurarea platilor recurente (facturi etc).
  • Argentina a devenit campioana mondiala la fotbal dupa ce a invins Franta in finala Cupei Mondiale din Qatar. Imediat dupa victorie, activul digital de tip token al Asociatiei Argentiniene de Fotbal a crescut de la 3.9 EUR la 4.9 EUR intr-o ora. Pe langa miscarile care au determinat pretul token-urilor sportive, NFT-urile legate de Argentina, in special colectiile asociate cu Leo Messi, au avut o crestere determinata de victorie.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.