Stiri Crypto 23 Ianuarie 2023: Vitalik Buterin isi indreapta atentia spre o provocare importanta pentru Ethereum; Republica Centrafricana a infiintat un comitet pentru adoptia crypto; EAU intentioneaza sa foloseasca crypto pentru comertul international

Stiri Crypto 23 Ianuarie 2023: Vitalik Buterin isi indreapta atentia spre o provocare importanta pentru Ethereum; Republica Centrafricana a infiintat un comitet pentru adoptia crypto; EAU intentioneaza sa foloseasca crypto pentru comertul international
  • Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a discutat despre o posibila solutie pentru o provocare importanta din ecosistemul Ethereum - confidentialitatea. Buterin a recunoscut necesitatea de a veni cu o solutie pentru confidentialitate, deoarce in mod implicit, toate informatiile care intra intr-un blockchain sunt publice. El propune un concept de “adrese ascunse” - o solutie in blockchain care ar putea anonimiza tranzactiile peer-to-peer si transferurile de NFTs,  protejand astfel utilizatorii.
  • Republica Centrafricana a infiintat un comitet format din 15 membri responsabili de elaborarea unui proiect de lege privind utilizarea criptomonedelor si tokenizarea activelor. Potrivit presedintelul statului african, criptomonedele pot contribui la eradicarea barierelor financiare ale tarii. El crede in dezvoltarea unui mediu prietenos pentru afaceri, sustinut de un cadru legal pentru utilizarea crypto.
  • Emiratele Arabe Unite intentioneaza sa utilizeze crypto pentru comertul international in viitor si sa stabileasca un cadru de reglementare eficient pentru activele digitale. In cadrul Forumului Economic Mondial, reprezentatii EAU au declarat ca au in vedere comertul cu criptomonede la nivel global.
  • Majoritatea investitorilor retail sunt inca interesati sa investeasca in active digitale, in ciuda pietei de tip bear market cu care se confrunta spatiul crypto. Potrivit unui studiu recent realizat de o companie de profil, mai mult de doua treimi din investitorii retail raman pozitivi sau au sentimente mixte cu privire la piata de active digitale. Raportul, care a chestionat 10.000 de investitori retail din 13 tari si trei continente, aproximativ 76% dintre tinerii investitori cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani privesc piata in mod pozitiv, in timp ce doar 60% dintre investitorii in varsta de peste 55 ani au o atitudine pozitiva cu privire la piata crypto.
  • Red Date Technology, o firma de infrasatructura blockchain din Hong Kong, a lansat Universal Digital Payment Network (UDPN), un sistem de plati digitale menit sa faciliteze legatura intre stablecoins (monede stabile) si monedele digitale generate de Bancile Centrale (CBDC). Compania din Hong Kong este si consultant pentru China pe teme ce tin de blockchain.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.