Stiri Crypto 3 Ianuarie 2023: Tendinte crypto 2023; Forumul Economic Mondial sustine utilitatea blockchain; Marocul se pregateste sa reglementeze activele digitale

Stiri Crypto 3 Ianuarie 2023: Tendinte crypto 2023; Forumul Economic Mondial sustine utilitatea blockchain; Marocul se pregateste sa reglementeze activele digitale
  • Tendintele crypto pe 2023:

Consolidari pe piata

Desi probabilitatea unei piete de tip bull market este mica, expertii se asteapta la o piata crypto in recuperare in 2023 (probabil in a doua parte a anului).

Reglementari

Piata se asteapta la un grad de reglementare crypto ridicat in acest an. Guvernele globale sunt pregatite si detin instrumentele necesare pentru a incepe o campanie sustinuta de reglementare in piata activelor digitale.

Cresterea adoptiei crypto

Aproximativ 4% din populatia globala utilizeaza produse sau servicii crypto intr-un fel sau altul. Expertii si analistii se asteapta ca in 2023 si mai multi investitori independenti si institutii sa inceapa sa foloseasca crypto in diverse scopuri.

  • Forumul Economic Mondial a subliniat numeroase utilizari ale tehnologiei blockchain si crypto, mentionand ca aceste tehnologii sunt deja utilizate pe scara larga in industria serviciilor financiare. Din acest motiv, forumul considera ca reglementarile nu ar trebui sa se refere la masuri represive, ci mai degraba la inlaturarea aspectelor negative din domeniul crypto si gestionarea activelor digitale in cadrul unor companii si institutii responsabile.
  • Marocul pregateste o serie de actiuni de reglementare pentru piata crypto. Banca centrala a statului african este pregatit sa poarte o serie de discutii cu participantii importanti la piata, pentru implementarea unei legi nationale privind activele digitale.
  • Turcia intentioneaza sa foloseasca tehnologia blockchain pentru procesarea serviciilor publice online. Portalul guvernamental al Turciei, folosit pentru a accesa o gama larga de servicii publice, va folosi o tehnologie bazata pe blockchain pentru a verifica identitatea cetatenilor turci.
  • MicroStrategy, compania de business intelligence co-fondata de sustinatorul crypto Michael Saylor, a cumparat aproximativ 2.395 Bitcoin (aproximativ 42,8 milioane USD) in ultimele doua luni ale anului 2022. Anul 2022 a marcat si prima data cand compania a vandut Bitcoin de cand a inceput sa achizitioneze activul, in 2020.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.