Stiri Crypto 31 Ianuarie 2023: Goldman Sachs claseaza BTC ca un activ important pentru 2023; Investitorii continua sa aleaga activele digitale chiar si in bear market; Muntenegru cauta sa dezvolte o moneda digitala centrala cu Ripple

Stiri Crypto 31 Ianuarie 2023: Goldman Sachs claseaza BTC ca un activ important pentru 2023; Investitorii continua sa aleaga activele digitale chiar si in bear market; Muntenegru cauta sa dezvolte o moneda digitala centrala cu Ripple
  • In ciuda scaderilor semnificative pe care le-a suferit piata crypto in 2022, gigantul bancar Goldman Sachs a clasat BTC drept activul cu potential cel mai mare in 2023. Conform unui raport Goldman, BTC a avut performante mai bune decat S&P 500, aur, imobiliare si Nasdaq 100 in 2023. In plus, BTC a depasit indici de piete emergente, piete dezvoltate, energie, IT, utilitati si multe altele.
  • Produsele cu active digitale au inregistrat fluxuri de 117 milioane USD saptamana trecuta, potrivit unei companii de investitii crypto. Acesta reprezinta cel mai mare flux inregistrat din iulie 2022. Doar fondurile de investitii legate de BTC au inregistrat intrari de 116 milioane USD. In acelasi interval, au fost observate intrari minore de Short pe Bitcoin (4.4 milioane USD). In ciuda redresarii pietei din ultimele saptamani, investitorii sunt in continuare precauti, preferand investitii selecte. Altcoins, precum Solana, Cardano si Polygon au inregistrat intrari, in timp ce alte criptomonede precum Stellar si Uniswap au inregistrat vanzari.
  • Muntenegru urmareste sa dezvolte o moneda digitala impreuna cu Ripple. Primul-ministru s-a intalnit recent cu Brad Garlinghouse, CEO Ripple si James Wallis, vicepresedinte Ripple. Wallis este reprezentatul principal Ripple pentru angajamente despre banci centrale si CBDC (monede centrale generate de banci centrale). Primul-ministru din Muntenegru considera ca o moneda digitala generata de banca centrala (CBDC) este cea mai buna solutie pentru statul sau.
  • รŽn ciuda unui an dificil pentru crypto, 82% dintre clientii milionari s-au gandit sa investeasca in active digitale, precum Bitcoin, in 2022, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanta deVere Group. Rezultatele sondajului au constatat ca opt din fiecare 10 dintre clientii cu active investibile intre 1.2 si 6.1 milioane USD au solicitat consiliere cu privire la crypto in 2022. deVere a observat ca interesul institutiilor financiare importante precum Fidelity, BlackRock si JPMorgan reprezinta un semn bun pentru industria activelor digitale.
  • Nigeria se afla in fruntea cautarilor pentru โ€œcumpara Bitcoinโ€ in tendintele globale Google. Acest lucru vine intr-un moment in care alegerile din tara sunt la doar cateva saptamani distanta. In 2022, Banca Centrala Nigeriana a anuntat reproiectarea monedei tarii. Drept urmare, nigerienilor li s-a dat un termen limita pentru ianuarie 2023, pentru a-si schimba vechile bancnote cu altele noi, in termen de trei luni de la anunt. Pe masura ce termenul ce termenul limita se apropie, multi nigerieni cauta sa investeasca in crypto si pun presiune pe stat sa adopte Bitcoin ca metoda de plata nationala.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.