Știri crypto & Bitcoin - Autoritățile de reglementare canadiene acuză un exchange crypto de încălcarea legislației valorilor mobiliare - Organizație de anunțuri din Marea Britanie interzice anunțul Bitcoin "time to buy" – 18-08-2021

Autoritățile canadiene de reglementare a valorilor mobiliare au inițiat o acțiune de reglementare împotriva unui important exchange crypto la ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritățile de reglementare canadiene acuză un exchange crypto de încălcarea legislației valorilor mobiliare - Organizație de anunțuri din Marea Britanie interzice anunțul Bitcoin "time to buy" – 18-08-2021

Autoritățile de reglementare canadiene acuză un exchange crypto de încălcarea legislației privind valorile mobiliare

Autoritățile canadiene de reglementare a valorilor mobiliare au inițiat o acțiune de reglementare împotriva unui important exchange crypto la nivel mondial, Poloniex.

Marți, Comisia de Valori Mobiliare din Ontario a publicat o declarație de acuzații împotriva Polo Digital Assets, cunoscută și sub numele de Poloniex, în care se susține că firma nu a respectat legile privind valorile mobiliare din Ontario.

Potrivit declarației, Poloniex nu a fost niciodată înregistrată la agenție, în timp ce încuraja canadienii să folosească platforma sa și permitea rezidenților din Ontario să tranzacționeze produse derivate și valori mobiliare crypto. "Poloniex nu a depus niciodată un prospect la Comisie și nici nu a obținut o scutire de la cerința privind prospectul", a scris OSC.

Întrucât Poloniex este înregistrată în Republica Seychelles, Autoritatea pentru servicii financiare din Seychelles a asistat autoritățile de reglementare canadiene în această chestiune, a precizat OSC.

Noua acțiune vine la aproximativ două luni după ce OSC a notificat exchange-urile crypto care operează în Ontario că trebuie să respecte legile locale privind valorile mobiliare sau să se confrunte cu potențiale măsuri de reglementare. Firmele crypto au fost rugate să contacteze OSC înainte de 19 aprilie 2021, pentru a discuta despre modul în care să își aducă operațiunile ca dealer sau piață, în conformitate.

"În ciuda acestui avertisment, Poloniex nu a contactat Comisia până la 19 aprilie 2021, sau în orice moment pentru a începe discuțiile privind conformitatea", a declarat autoritatea de reglementare. (Sursa EN)

Organizație de anunțuri din Marea Britanie interzice anunțul Bitcoin "time to buy" al unui exchange crypto

O importantă organizație din industria publicitară din Marea Britanie a decis asupra unei campanii publicitare care le spune oamenilor că "este timpul să cumpere" Bitcoin (BTC).

Advertising Standards Authority, o organizație de auto-reglementare în domeniul publicității, a oprit în mod oficial o campanie publicitară a exchange-ului crypto, Luno, pentru că a fost înșelătoare și iresponsabilă.

"Anunțurile nu trebuie să mai apară în forma reclamată", a declarat miercuri ASA, menționând că anunțurile de acest tip ar trebui să menționeze că investiția în Bitcoin este foarte riscantă din cauza naturii sale extrem de volatile.

Afișate în rețeaua de metrou și în autobuzele londoneze în acest an, afișele publicitare ale Luno conțineau o imagine a Bitcoin în care se spunea: "Bitcoin: "Dacă vedeți Bitcoin în metrou, este timpul să cumpărați".

ASA a declarat că a primit mai multe plângeri cu privire la reclama Luno, oamenii subliniind că afișele nu au reușit să ilustreze riscul investițiilor în Bitcoin. "Am considerat că, consumatorii vor interpreta afirmația "este timpul să cumpărați" ca pe un îndemn la acțiune și că simplitatea afirmației a dat impresia că investiția în Bitcoin este simplă și accesibilă", a declarat ASA.

În schimb, investiția în Bitcoin este "complexă, volatilă și ar putea expune investitorii la pierderi și a considerat că a stat în contrast cu impresia dată de reclamă, că investiția era simplă și convențională",a scris autoritatea.

ASA a declarat că Luno a fost de acord să nu-și mai posteze anunțurile Bitcoin în forma lor actuală și a promis să se asigure că anunțurile viitoare vor avea un avertisment de risc corespunzător. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.