Știri crypto & Bitcoin - Băncile sunt prudente cu privire la crypto înainte de mărturia COVID-19 în fața Senatului SUA - Elon Musk le reamintește adepților că nu este cu adevărat stăpânul Dogecoin-ului – 17-08-2021

Marii directori de bănci de pe Wall Street vor apărea în fața Comisiei bancare a Senatului Statelor Unite pentru a discuta despre rolul instituțiilor lor financiare în ...

Știri crypto & Bitcoin - Băncile sunt prudente cu privire la crypto înainte de mărturia COVID-19 în fața Senatului SUA - Elon Musk le reamintește adepților că nu este cu adevărat stăpânul Dogecoin-ului – 17-08-2021

Băncile sunt prudente cu privire la crypto înainte de mărturia COVID-19 în fața Senatului SUA

Marii directori de bănci de pe Wall Street vor apărea în fața Comisiei bancare a Senatului Statelor Unite pentru a discuta despre rolul instituțiilor lor financiare în redresarea economiei americane.

Parlamentarii democrați intenționează să pună pe jar mai mulți directori de bănci importante, ale căror firme au înregistrat profituri record în timpul pandemiei COVID-19, în timp ce americanii obișnuiți se străduiau să se descurce.

În mărturiile pregătite și postate, directorii executivi de la Bank of America, Citigroup și Wells Fargo au descris răspunsurile băncilor lor respective la provocări majore precum inegalitatea, diversitatea, schimbările climatice, impozitele, precum și modul în care băncile lor gestionează criptomonedele.

În acest an, piețele de criptomonede au înregistrat o ascensiune record, pe măsură ce marile instituții financiare s-au deschis către activele digitale, adăugând birouri de tranzacționare și ramuri de custodie pentru a gestiona interesele clienților în criptomonedele majore, precum Bitcoin (BTC).

În mărturia sa, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a declarat că banca continuă să evalueze beneficiile, riscurile și cererea clienților pentru produsele și serviciile legate de criptomonede. "În prezent, nu acordăm împrumuturi împotriva criptomonedelor și nu finanțăm companii a căror activitate principală este reprezentată de criptomonede sau de facilitarea tranzacționării și investițiilor în criptomonede", a spus el.

Moynihan a precizat că BofA evaluează, de asemenea, noi tehnologii, precum tehnologia distributed ledger, care ar putea oferi o potențială valoare pentru clienții băncii. Cu toate acestea, deși BofA deține peste 60 de brevete blockchain, banca încă "nu a găsit un caz de utilizare la scară largă", a spus Moynihan. (Sursa EN)

Elon Musk le reamintește adepților că nu este cu adevărat stăpânul Dogecoin-ului

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a reamintit pe Twitter că, în ciuda interesului recent pe care l-a manifestat față de Dogecoin (DOGE), nu are încă nicio autoritate oficială asupra proiectului.

Musk răspundea la un comentariu de pe un cont cu tema Doge, care a afirmat că a început să opereze Dogecoin, ca pe una dintre companiile sale și că a devenit efectiv CEO-ul proiectului.

Comentariul descria influența lui Musk ca fiind ceva ce trebuie sărbătorit, dar autoproclamatul "Dogefather" a emis un memento că, de fapt, el nu este șeful și că nimeni nu răspunde cu adevărat în fața lui.

Rezultatele unui sondaj recent efectuat în Australia au arătat că peste 50% dintre respondenți au crezut că Musk este inventatorul Bitcoin (BTC), ceea ce sugerează că recenta sa atenționare despre Dogecoin ar putea fi bine judecată.

Dogecoin este un meme sub forma unei criptomonede, care a fost creat din motive pur umoristice. După ce a fost lansat în 2013, gluma a dispărut în cele din urmă, iar moneda a dispărut într-o obscuritate relativă până când Musk a dat peste ea în 2020. Tweet-urile ulterioare ale lui Musk au fost creditate cu creșterea valorii DOGE, în cea mai mare parte a anului 2021.

Alții i-au atribuit vina lui Musk pentru ceea ce este perceput ca o influențare iresponsabilă a piețelor de criptomonede. O petiție pe Change.org a fost lansată pe fondul prăbușirii pieței de la jumătatea lunii mai, cerând ca Musk să își vândă deținerile de Bitcoin și să se despartă de sfera crypto, înainte ca tweet-urile sale să provoace mai multă agitație nedorită. Sursa (EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.