Știri crypto & Bitcoin - Bitfinex spălare de bani - soțul riscă arestul preventiv, soția primește cauțiune - Un minister rus vrea să legalizeze minarea Bitcoin în anumite zone specifice – 28-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bitfinex spălare de bani - soțul riscă arestul preventiv, soția primește cauțiune - Un minister rus vrea să legalizeze minarea Bitcoin în anumite zone specifice – 28-06-2022

Bitfinex spălare de bani - soțul riscă arestul preventiv, soția primește cauțiune

Duo-ul soț-soție acuzat în infamul caz de spălare de bani Bitcoin (BTC) în valoare de 3,6 miliarde de dolari a avut un valentine destul de contrastant. Un judecător federal a menținut decizia de eliberare cu suspendare pentru soția Heather Morgan, în timp ce soțul Ilya Lichtenstein a fost trimis în arest preventiv.

Beryl A. Howell, judecător șef la Tribunalul Federal Districtual din Columbia, a decis că Lichtenstein are motivația și resursele necesare pentru a fugi și, prin urmare, trebuie să fie menținut în detenție, în timp ce Morgan a reușit să îndeplinească criteriile pentru o eliberare cu suspendare, pe o cauțiune de 3 milioane de dolari.

Avocatul care reprezintă cuplul a negat orice motivație pentru a fugi și a susținut că, în pofida faptului că este anchetat încă de anul trecut, cuplul nu avea planuri de a părăsi țara, invocând legăturile de familie și planurile de viitor, a relatat New York Times.

Principalii suspecți acuzați în acest caz sunt suspectați de spălarea a 94.000 de BTC din cei 119.754 de BTC furați în 2016 de la exchange-ul crypto, Bitfinex, a căror valoare este estimată la peste 5,1 miliarde de dolari la momentul redactării acestui articol. Ancheta inițială nu a găsit nicio legătură între cei doi și furtul fondurilor din 2016. Cu toate acestea, s-a constatat că cei doi erau implicați în mod activ în spălarea banilor, folosind o rețea sofisticată de conturi.

Departamentul de Justiție al SUA (DoJ) a confiscat 94.000 de BTC asociate cu pirateria informatică aflați în posesia lui Lichtenstein, ceea ce face din aceasta cea mai mare confiscare de criptomonede din istoria agenției. DoJ a urmărit mai întâi 25.000 de BTC din hackingul Bitifinex până la conturile financiare controlate de cuplu și a recuperat ulterior un total de BTC în valoare de 3,6 miliarde de dolari în posesia acestora. (Sursa EN)

Un minister rus vrea să legalizeze minarea Bitcoin în anumite zone specifice

În timp ce guvernul rus continuă să elaboreze un regim de reglementare pentru activele digitale, un minister federal a făcut o altă propunere cu privire la industria minării de criptomonede.

Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a dat undă verde conceptului de reglementare a minării crypto în țară, propunând să permită operațiunile de minare în zonele cu "excedent sustenabil în generarea de energie electrică", a relatat agenția locală de știri Izvestia.

Ca parte a propunerii, ministerul a sugerat introducerea unor taxe mai mici pentru înființarea de ferme de minare și centre de date în anumite regiuni din Rusia, precum și oferirea de tarife reduse la energie pentru astfel de facilități.

De asemenea, ministerul dorește să stabilească o limită de utilizare a energiei pentru minare de către persoane fizice, propunând, potrivit rapoartelor, introducerea unor tarife mai mari pentru cheltuieli mai mari cu energia. Autoritatea nu a stabilit încă o valoare limită pentru aceasta, notează raportul.

Potrivit ministerului, noile norme propuse ar elimina riscurile de furnizare insuficientă a energiei electrice pentru locuințe, facilități sociale și infrastructură în alte regiuni ale țării.În plus, ministerul ar fi propus recunoașterea minării de criptomonede ca activitate comercială și introducerea de taxe pe profiturile realizate din minarea de criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.