Știri crypto & Bitcoin - BlockFills strânge 37 de milioane de dolari pentru a susține expansiunea globală - Wiki continuă să accepte donații crypto în ciuda presiunii de a renunța – 11-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - BlockFills strânge 37 de milioane de dolari pentru a susține expansiunea globală - Wiki continuă să accepte donații crypto în ciuda presiunii de a renunța – 11-05-2022

BlockFills strânge 37 de milioane de dolari pentru a susține expansiunea globală

BlockFills, o companie de formare a pieței electronice de active digitale, de tranzacționare și de brokeraj principal, a anunțat finalizarea unei runde de finanțare de 37 de milioane de dolari din seria A.

Investitorii instituționali, printre care Susquehanna Private Equity Investments LLLP, CME Ventures, Simplex Ventures, C6 Ventures și Nexo Inc. au condus runda. De la înființarea sa în 2018, firma a primit în total 44 de milioane de dolari, de la investitori instituționali, în două runde de finanțare.

Conform anunțului, runda de finanțare va contribui la extinderea la nivel mondial a Blockfills și va sprijini debutul tehnologic menit să atragă companiile globale de talie Fortune 500, administratorii de fonduri de acoperire/gestionari de active, bănci și alte instituții în sectorul activelor digitale, precum și dezvoltarea crypto miners.

"Încheierea cu succes a rundei de finanțare din seria A va contribui la asigurarea faptului că BlockFills și platformele noastre tehnologice sunt lider în industrie și continuă să răspundă cererii de soluții end-to-end care ajută instituțiile să se angajeze în siguranță și în mod eficient pe piețele de active digitale", a declarat Nick Hammer, co-fondator și CEO al BlockFills.

Compania a început ca o afacere de tip "bootstrap" și a strâns primul său capital extern anul trecut, în luna mai. Majoritatea investitorilor din acea rundă și-au păstrat interesul pentru firmă, investind din nou de această dată. De-a lungul anilor, a înregistrat o creștere anuală de 400% a veniturilor de top, iar volumele de tranzacționare la vedere au crescut de peste 20 de ori în medie pe lună, din ianuarie 2020. Firma are acum peste 600 de clienți instituționali. (Sursa EN)

Wiki continuă să accepte donații crypto în ciuda presiunii de a renunța

În urma unei propuneri din partea utilizatorilor de a nu mai accepta donații în criptomonede către Fundația Wikimedia, organizația non-profit a confirmat că va examina situația mai în profunzime.

Contributorii s-au unit pentru a îndemna fundația să dezactiveze opțiunea de a dona în crypto, din cauza preocupărilor legate de mediu. Cu toate acestea, organizația va monitoriza în permanență, deocamdată, conversațiile legate de crypto, în cadrul comunităților sale.

Elise Flick de la echipa Wikimedia a declarat că, abordarea Wikimedia în materie de strângere de fonduri este de a întâlni donatorii acolo unde se află aceștia. Flick a menționat că fundația își propune să "ofere cele mai dorite opțiuni de plată în diferite părți ale lumii". Acest lucru include satisfacerea cererilor pe care fundația le-a primit de la donatori care au solicitat să poată dona în criptomonede.

"Vrem să fim cât mai incluzivi posibil și să le permitem oamenilor să contribuie cu metoda cu care se simt cel mai confortabil".Julia Brungs, specialistul principal în relații cu comunitățile de la Wikimedia Foundation, a răspuns, de asemenea, la întrebările lui Molly White (GorillaWarfare) din propunerea inițială. Potrivit lui Brungs, cel mai utilizat crypto pentru donații a fost Bitcoin (BTC). Cu toate acestea, organizația îl convertește imediat în fiat. "Nu am deținut niciodată criptomonede și convertim zilnic donațiile la fața locului în monedă fiat (USD), ceea ce nu are un impact semnificativ asupra mediului", a scris Brungs. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.