Știri crypto & Bitcoin - Capitalul de piață al criptomonedelor atinge 1.4 trilioane $ și depășește capitalul Google - CEO Grayscale – companiile se întrec să cumpere Bitcoin, iar întrebarea nu mai este „de ce”, ci „de ce nu?” – 14-04-2021

Piețele criptomonedelor au atins un prag important, la scurt timp după ce Tesla lui Elon Musk și-a anunțat oficial investiția în ...

Știri crypto & Bitcoin - Capitalul de piață al criptomonedelor atinge 1.4 trilioane $ și depășește capitalul Google - CEO Grayscale – companiile se întrec să cumpere Bitcoin, iar întrebarea nu mai este „de ce”, ci „de ce nu?” – 14-04-2021

Capitalul de piață al criptomonedelor atinge 1.4 trilioane $ și depășește capitalul Google

Piețele criptomonedelor au atins un prag important, la scurt timp după ce Tesla lui Elon Musk și-a anunțat oficial investiția în Bitcoin (BTC).

Pentru prima dată în istorie, piața crypto a întrecut GOOG și GOOGL ale Alphabet, în termeni de capitalizare de piață.

Pe 10 februarie, capitalizarea totală de piață a criptomonedelor a atins 1.413 trilioane $, depășind nivelurile capitalizării de piață ale acțiunilor de clasa A și C, ale Google. La momentul scrierii articolului, capitalizarea de piață a GOOGL și GOOG însumează 1.39 trilioane $, respectiv 1.404 trilioane $.

Capitalizarea de piață a crypto a luat elan pe fondul unui raliu crypto, ce a depășit pragul de 1 trilion $, la începutul lunii ianuarie.

Capitalizarea totală de piață a crypto a întrecut inițial nivelul capitalizării de piață al Tesla, care însumează aproximativ 815 miliarde $, la momentul scrierii articolului. La scurt timp după ce piețele crypto au depășit capitalizarea de piață a Tesla, compania a făcut un anunț important pe 8 februarie, raportând o investiție de 1.5 miliarde $, în Bitcoin.

Ca urmare a deciziei Tesla de a investi în Bitcoin, unele persoane din industrie speculează că Apple ar putea fi următorul jucător instituțional care va adopta activul crypto. (Sursa EN)

CEO Grayscale – companiile se întrec să cumpere Bitcoin, iar întrebarea nu mai este „de ce”, ci „de ce nu?”

CEO-ul Grayscale, Michael Sonnenshein spune că cererea de la nivel instituțional pentru Bitcoin (BTC) a fost doar în creștere, continuând trendul și în 2021, în urma unui an record, ce a determinat ca activele aflate în administrarea Grayscale să atingă noi culmi.

Sonnenshein a declarat în cadrul Squawk Box, de pe CNBC, că fluxurile de intrare record, observate anul trecut, își mențin trendul și că a interpretat aceasta ca pe un semn că actuala creștere a Bitcoin ar putea continua.

Contrar scenariilor prezentate de entitățile guvernamentale, Sonnenshein spune că reglementarea nu este motiv de îngrijorare pentru viitorii investitori, dintre care mulți, pretinde acesta sunt satisfăcuți că a fost furnizată suficientă clarificare cu privire la legislație.

Sonnenshein a afirmat că, „Discuția numărul unu pornește în jurul îngrijorărilor privitoare la reglementări și de fapt, multe dintre aceste discuții sunt caracterizate de o lipsă de griji în ceea ce privește reglementările. Multe dintre persoanele care iau decizii privind aceasta, realizează cât de multe clarificări legislative au fost furnizate de fapt.”

În aceeași săptămână în care Tesla a investit 1.5 miliarde $ în Bitcoin, Sonnenshein spunea că majoritatea investitorilor instituționali sunt mai curând bucuroși să se implice în timp, în ceea ce privește Bitcoin, decât să investească totul într-un singur loc.

„În al doilea rând, cred că discuțiile se învârt în jurul dimensionării și al sincronizării. Practic vezi corporațiile gândindu-se undeva la 25 de puncte de bază minim, cu un maxim de 100, poate 200 de puncte de bază, în timp. Și aceștia recunosc faptul că nu trebuie să investească totul odată.”

Conform lui Sonnenshein, întrebarea ce privește Bitcoin se schimbă din „de ce?”, în „de ce nu?”, întrucât liderii unor mari companii tehnologice, precum Tesla și Twitter se grăbesc să intre pe piața criptomonedelor. Sonnenshein consideră că tot mai mulți „vizionari” vor urma exemplul lui Elon Musk, în ceea ce privește achiziționarea de Bitcoin. Acesta a afirmat că:

„Nu m-ar surprinde să văd ca un fel de competiție acum – îl avem pe Elon Musk, pe Michael Saylor, Jack Dorsey. Veți vedea mulți alți lideri vizionari, care vor realiza de fapt că totul s-a schimbat, de la „de ce?”, la „de ce nu?” și vom vedea care vor fi următoarele companii care se implică în achiziționarea de Bitcoin, ca parte a programului lor de trezorerie.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.