Știri crypto & Bitcoin - Cel mai important exchange din America Latină, Bitso, se extinde oficial în Columbia - Guvernul din Ontario îngheață alte milioane de dolari în donații către Freedom Convoy – 21-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Cel mai important exchange din America Latină, Bitso, se extinde oficial în Columbia - Guvernul din Ontario îngheață alte milioane de dolari în donații către Freedom Convoy – 21-06-2022

Cel mai important exchange din America Latină, Bitso, se extinde oficial în Columbia

Bitso, un important exchange crypto din America Latină și firma de asistență pentru portofele crypto din El Salvador, și-a anunțat lansarea oficială în Columbia.

Ca parte a strategiei de dezvoltare a Bitso în Columbia, exchange-ul l-a angajat pe fostul director executiv al Mastercard, Emilio Pardo, ca nou manager de țară.

Pardo este fostul șef de dezvoltare a afacerilor pentru regiunea andină la Mastercard, unde s-a concentrat pe probleme fintech, cum ar fi tranzacțiile financiare instantanee și transfrontaliere și open banking. Acesta va fi acum responsabil pentru dezvoltarea strategiei Bitso în Columbia, pentru a crește adoptarea crypto locală și incluziunea financiară, concentrându-se pe elementele de bază strategice ale Bitso, inclusiv educația și securitatea.

Potrivit lui Pardo, America Latină traversează acum unul dintre cele mai importante momente în ceea ce privește adoptarea criptomonedelor, iar Columbia nu face excepție. Adoptarea tot mai mare a criptomonedelor nu numai că va aduce beneficii ecosistemului financiar columbian, dar va contribui și la educarea și la abordarea nevoilor clienților și concetățenilor noștri, a precizat acesta.

Operațiunile din Columbia ale Bitso sunt reglementate de o importantă autoritate financiară locală, Superintendencia Financiera de Colombia, sau SFC. Potrivit anunțului, SFC a acordat Bitso autorizația de a funcționa în cadrul la Arenera, cadrul de reglementare al programului său sandbox și al programului pilot crypto, la sfârșitul anului 2021.

În acest cadru, Bitso a început să lucreze în parteneriat cu prima bancă comercială din Columbia, Banco de Bogotá, în 2021, pentru a testa produsele și serviciile exchange-ului.

"În calitate de platformă crypto reglementată end-to-end, ne putem asigura că această oportunitate plasează Columbia în fruntea inovației și a reglementării", a declarat Pardo. Acesta a adăugat că exchange-ul crypto își testează produsele în cadrul unui cadru de reglementare, care ia în considerare întregul ecosistem de servicii financiare, inclusiv băncile, exchange-urile, autoritățile de reglementare și utilizatorii finali. (Sursa EN)

Guvernul din Ontario îngheață alte milioane de dolari în donații către Freedom Convoy

Guvernul provinciei Ontario din Canada a primit un ordin de la Curtea Superioară de Justiție pentru a bloca milioane de dolari în donații de pe platforma GiveSendGo, pentru a nu ajunge la protestatarii Freedom Convoy.

Aceasta este a doua oară când li se refuză accesul la fonduri, după ce GoFundMe a înghețat săptămâna trecută 10 milioane de dolari în donații și ulterior a rambursat donatorii în urma reacțiilor de protest.

Cea mai recentă tentativă de a elimina finanțarea protestului se referă la donațiile făcute pe paginile "Freedom Convoy 2022" și "Adopt-a-Trucker" de pe platforma de strângere de fonduri GiveSendGo.

Scriitorul The Post Millennial, Ian Miles Cheong a scris pe Twitter:

"Bitcoin rezolvă asta... Ar trebui să facă criptomoneda ilegală în Canada".

Benjamin Dichter, unul dintre organizatorii strângerii de fonduri, a fost de acord cu Cheong. Acesta a scris pe Twitter: "Acest lucru este bun pentru Bitcoin".

Un grup de susținători a format anterior organizația HonkHonk Hodl special pentru a ajuta să strângă fonduri în Bitcoin. Până la momentul redactării acestui articol, grupul a strâns 21 BTC (902.000 de dolari).

Procesatorul de plăți Bitcoin OpenNode a scris anul trecut că soluția de plată BTC este o alternativă viabilă pentru persoanele care au fost cenzurate de metodele de plată tradiționale:

"Unul dintre avantajele Bitcoin este rezistența la cenzură. Fără nicio autoritate centrală care să dicteze cine poate și cine nu poate folosi Bitcoin, acesta s-a dovedit a fi moneda aleasă de multe persoane și organizații care au fost lăsate pe dinafară de metodele de plată tradiționale."OpenNode a scris că acceptarea donațiilor BTC răspândește conștientizarea Bitcoin în rândul donatorilor și al destinatarilor și încurajează adoptarea. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.