Știri crypto & Bitcoin - Chamath Palihapitiya vede Bitcoin ca pe o asigurare împotriva incertitudinilor - Biden pregătește un stimulent de 3 trilioane $, iar Bitcoin ar putea exploda – 09-03-2021

Prețul Bitcoin (BTC) a crescut dramatic în ultimele zile și săptămâni, trecând recent pragul de 40 000$. Un activ, în mare parte ...

Știri crypto & Bitcoin - Chamath Palihapitiya vede Bitcoin ca pe o asigurare împotriva incertitudinilor - Biden pregătește un stimulent de 3 trilioane $, iar Bitcoin ar putea exploda – 09-03-2021

Chamath Palihapitiya vede Bitcoin ca pe o asigurare împotriva incertitudinilor

Prețul Bitcoin (BTC) a crescut dramatic în ultimele zile și săptămâni, trecând recent pragul de 40 000$. Un activ, în mare parte necondiționat de autoritățile guvernamentale, Bitcoin este o acoperire împotriva incertitudinii globale, conform investitorului miliardar, Chamath Palihapitiya.

Luând în calcul un orizont de timp de 5-10 ani, Palihapitiya a afirmat că este de părere că, Bitcoin va atinge probabil prețul de 200k $ la un moment dat. „Motivul este că, de fiecare dată când se întâmplă lucruri asemănătoare, acestea îți amintesc de faptul că liderii noștri nu mai sunt atât de eficienți și credibili precum erau cândva.”

De când pandemia a pus stăpânire pe întreaga lume, în 2020, guvernele lumii au luat diverse măsuri pentru a combate impactul economic. SUA, în special a tipărit și cheltuit sume semnificative de dolari.

Fără granițe și controlat de oameni, Bitcoin permite posesorilor să-și controleze singuri finanțele, fără a fi nevoie de autorități centralizate. În plus, în octombrie 2020, Fidelity a publicat un raport ce subliniază lipsa de corelare a prețului Bitcoin, cu celelalte piețe, precum piața acțiunilor și cea a aurului.

„Se va face în cele din urmă tranziția către ceva cu mult mai important, dar pentru moment, avem doar aceste date, care indică această direcție,” a spus Palihapitiya despre Bitcoin, adăugând că:

„Structura societății este zdruncinată și până când ne dăm seama cum putem îmbunătăți situația este momentul să găsim o mică asigurare.” (Sursa EN)

Biden pregătește un stimulent de 3 trilioane $, iar Bitcoin ar putea exploda

Planul administrației Biden, de a inunda economia SUA cu trilioane de dolari ar putea da un impuls bull market-ului Bitcoin (BTC), întrucât tot mai mulți investitori caută un refugiu din calea dolarului american, aflat în picaj.

Axios, o publicație de știri din Arlington a raportat faptul că, Joe Biden a cerut Congresului să furnizeze americanilor stimulente financiare, în valoare de 2 000$, ca ajutor în urma acțiunilor devastatoare ale pandemiei de COVID-19. Noul președinte a propus, de asemenea, o taxă de 3 trilioane $ și un pachet de infrastructură, ca parte a programului său, „Build Back Better.”

Președintele a declarat că:

„Cercetările economice confirmă faptul că, în condițiile unei crize ca cea din prezent, în special în contextul unor rate ale dobânzii, atât de scăzute, acțiunile imediate vor ajuta economia.”

Noul val de stimulente ar putea fi încă un catalizator pentru Bitcoin, întrucât tot mai mulți bani intră pe piață și duc la stabilirea prețurilor activelor.

Politicile inflaționiste practicate de către guvernul federal au coincis cu intervențiile record din partea Rezervei Federale, care a utilizat trilioane de dolari, în 2020, pentru a combate criza de lichidități și pentru a menține prețurile sub control.

Deși aceste politici s-au dovedit eficiente în limitarea activelor de risc – o categorie care includea și Bitcoin în trecut – noul scenariu din jurul BTC este acela că, activul reprezintă o acoperire împotriva inflației. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.