Știri crypto & Bitcoin - Creșterea consumului de energie pentru Bitcoin stârnește discuții aprinse în cadrul comunității crypto - Companie financiară din Malaysia va investi într-un exchange crypto reglementat – 16-04-2021

Recenta creștere a prețului Bitcoin (BTC) a dus la o creștere semnificativă a cantității de energie electrică consumată de către miners, ceea ce a dus la ...

Știri crypto & Bitcoin - Creșterea consumului de energie pentru Bitcoin stârnește discuții aprinse în cadrul comunității crypto - Companie financiară din Malaysia va investi într-un exchange crypto reglementat – 16-04-2021

Creșterea consumului de energie pentru Bitcoin stârnește discuții aprinse în cadrul comunității crypto

Recenta creștere a prețului Bitcoin (BTC) a dus la o creștere semnificativă a cantității de energie electrică consumată de către miners, ceea ce a dus la un nou val de nemulțumiri în cadrul comunității crypto.

Conform celor mai recente date, ale Indicelui pentru Consumul de Energie utilizată de Bitcoin, furnizat de către Digiconomist, consumul de energie al Bitcoin a atins niveluri istorice, cu un consum anual estimat la un nivel de peste 75 TWh, pentru o perioadă de timp record.

În prezent se estimează că Bitcoin consumă aproximativ 77.8 TWh pe an, ceea ce reprezintă același consum, ca cel al statului Chile. Amprenta de carbon a Bitcoin – totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, cauzate de Bitcoin, prin intermediul activității de minare – însumează aproximativ 37 megatone de CO2 anual, comparabil cu totalul Noii Zeelande.

Deoarece consumul electric al Bitcoin a depășit nivelurile „normale”, încă din luna noiembrie, comunitatea crypto rămâne împărțită atunci când vine vorba despre îngrijorări cu privire la amprenta sa de carbon.

Charles Hoskinson, fondatorul Cardano și co-fondator al Ethereum consideră că Bitcoin consumă „o cantitate de electricitate incomensurabilă.” Hoskinson a declarat pentru CNBC faptul că problema rezidă în faptul că „lucrurile nu pot fi remediat prin design” și a subliniat că, consensul proof-of-work al Bitcoin va determina doar viitoare creșteri de consum energetic:

„Cu cât Bitcoin are mai mult succes, cu atât mai ridicat este prețul; cu cât crește mai mult prețul, cu atât va fi mai multă competiție pentru bitcoin și prin urmare, se consumă mai multă energie, pentru minare.” (Sursa EN)

Companie financiară din Malaysia va investi într-un exchange crypto reglementat

Kenanga Investment Bank Berhad, una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din Malaysia, intră în industria crypto cu o nouă investiție.

Conform unui anunț oficial, Kenanga a intrat într-un acord condiționat, pentru a dobândi o participație de 19%, în cadrul unui exchange crypto licențiat. Investiția a fost facilitată prin intermediul societății de capital privat, Kenanga Private Equity.

Conform acordului, Kenanga va investi în Tokenize Technology, operatorul exchange-ului crypto local, Tokenize Xchange. Furnizând servicii de tranzacționare pentru criptomonede importante, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), platforma este una din cele trei exchange-uri licențiate, pentru active digitale, reglementate de către Comisia pentru Valori Mobiliare din Malaysia. Conform Kenanga, Tokenize Xchange este al doilea cel mai mare exchange de active digitale, în termeni de cotă de piață, din Malaysia.

Datuk Chay Wai Leong, director al Kenanga Investment Bank Berhad a afirmat că, „Am construit un ecosistem digital, pentru a oferi clienților noștri un spectru larg de produse și servicii financiare, inclusiv active digitale.”

„Interesul nostru pentru active digitale merge mai departe de Bitcoin și alte criptomonede tranzacționate în mod obișnuit.  Credem că tehnologia din spatele activelor digitale este una foarte puternică, iar emergența activelor digitale în viitor este inevitabilă.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.