Știri crypto & Bitcoin - Crypto.com oferă detalii despre breșa de securitate - El Salvador explorează împrumuturi cu dobândă redusă susținute de Bitcoin – 10-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Crypto.com oferă detalii despre breșa de securitate - El Salvador explorează împrumuturi cu dobândă redusă susținute de Bitcoin – 10-05-2022

Crypto.com oferă detalii despre breșa de securitate

Saga breșei de securitate Crypto.com devine mai clară cu o declarație oficială din partea exchange-ului crypto cu sediul în Singapore, ca urmare a opririi retragerilor, după ce a detectat "activități suspecte" în conturile utilizatorilor.

În cadrul unei declarații, Crypto.com a dezvăluit că "4.836,26 ETH, 443,93 BTC și aproximativ 66.200 USD în alte valute" au fost luate din conturile clienților, fără permisiunea acestora. Pierderea totală este evaluată în prezent la aproximativ 33,8 milioane de dolari, conform valorii actuale a pieței.

În urma unei breșe de securitate, mai mulți utilizatori Crypto.com au depus plângeri că le-au fost furați banii. Cu toate acestea, răspunsurile anterioare ale companiei nu au reușit să calmeze îngrijorările.

În jurul orei 12:46 UTC, sistemele de monitorizare a riscurilor de la Crypto.com au detectat "activități neautorizate pe un număr mic de conturi de utilizator", în care tranzacțiile erau autorizate fără ca utilizatorul să fi introdus controlul de autentificare cu doi factori (2FA), potrivit documentului oficial.

Exchange-ul a procedat prin oprirea retragerilor și prin revocarea tuturor tokenilor 2FA ale clienților, adăugând și mai multe măsuri de întărire a securității, care au impus tuturor să se reconecteze și să își reactiveze token-ul 2FA înainte de a permite doar acțiunile autorizate, după cum se detaliază în declarație. Infrastructura de retragere a fost oprită pentru un total de 14 ore.

Pentru a se proteja împotriva producerii unui astfel de accident din nou, Crypto.com susține că a implementat un nivel suplimentar de protecție în care o nouă adresă de retragere de pe lista albă trebuie înregistrată în termen de 24 de ore înainte de prima retragere.

"Utilizatorii vor primi notificări cu privire la faptul că au fost adăugate adrese de retragere, pentru a le oferi timpul necesar pentru a reacționa și a răspunde", se arată în declarație. (Sursa EN)

El Salvador explorează împrumuturi cu dobândă redusă susținute de Bitcoin

Bitcoinizarea din El Salvador este în plină desfășurare. Următorul punct de pe agendă constă în acordarea de împrumuturi cu dobândă redusă, garantate de Bitcoin (BTC), pentru întreprinderile mici și microîntreprinderi.

Consilierul guvernamental, Mónica Taher a declarat:

"Împrumuturile mici Bitcoin vor oferi acces la bani digitali pentru persoanele nebancare, ajutându-le în același timp să își creeze un istoric de credit. Economia El Salvadorului se va consolida prin împuternicirea micilor sale întreprinderi."

Paul Steiner, președintele CONAMYPE (institutul național pentru întreprinderi mici și microîntreprinderi), a împărtășit că implementarea împrumuturilor va funcționa cu portofelul El Chivo creat de guvern.

Peisajul de afaceri din El Salvador este dominat de întreprinderi mici și microîntreprinderi, iar împrumuturile susținute de Bitcoin reprezintă o oportunitate de a remedia situația. Steiner a ilustrat:

"El Salvador are aproximativ 1,2 milioane de întreprinderi în țară. Aproximativ 66% sunt microîntreprinderi sau întreprinderi de "subzistență". Peste 90% dintre microîntreprinderi se autofinanțează prin intermediul împrumuturilor informale sau al cămătarilor."

Acesta a citat exemplul potrivit căruia, un împrumut de 100 de dolari contractat de o microîntreprindere va veni de obicei cu condiții de rambursare integrală în 20 de zile, în timp ce rata dobânzii ar putea fi de până la 15 dolari pe zi. În unele cazuri, rata anuală a dobânzii pentru astfel de împrumuturi "depășește 10.000%". În cele din urmă, rata dobânzii oferită de împrumuturile garantate de BTC ar fi mai mică decât cea a creditorilor informali, a cămătarilor și a băncilor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.