Știri crypto & Bitcoin - Dolari în Lightning Network - Un avantaj pentru piețele emergente - Bitcoin s-ar putea comporta mai mult ca obligațiunile de trezorerie americane - Bloomberg Intelligence

Știri crypto & Bitcoin - Dolari în Lightning Network - Un avantaj pentru piețele emergente - Bitcoin s-ar putea comporta mai mult ca obligațiunile de trezorerie americane - Bloomberg Intelligence

Dolari în Lightning Network - Un avantaj pentru piețele emergente

Dolarii la un simplu click pe rețeaua Lightning Network ar putea deveni în curând o realitate. O inovație de la Galoy, furnizorul de platforme bancare de bază open-source, cum ar fi portofelul Bitcoin (BTC) Beach, ar putea oferi un refugiu sigur împotriva volatilității BTC.

Inovația, denumită Stablesats, utilizează contracte derivate, pentru a crea un dolar sintetic garantat de Bitcoin, ancorat la USD. Fondatorul Galoy, Nicolas Burtey, a declarat, într-un mod de genul "explică-mi ca și cum aș avea cinci ani", că portofelul funcționează astfel:

"Când primim sats prin Lightning, îl convertim în dolari, astfel încât, chiar dacă prețul Bitcoin se schimbă, utilizatorul nu este afectat de volatilitate."

Dar de ce avem nevoie de dolari în interiorul unui portofel Lightning - nu pentru asta sunt stablecoins? De fapt, stablecoins, cum ar fi USD Coin (USDC) și Tether (USDT), oferă deja funcționalitatea dolarilor sintetici sau digitali.

Într-un videoclip de pe YouTube, Burtey explică faptul că "Lightning [Network] este cel mai bun protocol de plată care există, așa că, în loc să folosească toate aceste protocoale de plată diferite pe care le folosesc stablecoins", acesta păstrează utilizatorii într-un singur loc, într-o singură aplicație sau portofel. Potrivit site-ului, "Stablesats se bazează doar pe rețeaua de plată Bitcoin pentru a funcționa".

Pe măsură ce Bitcoin continuă să facă valuri pe piețele emergente, volatilitatea prețului este adesea pusă sub semnul întrebării. De exemplu, șeful Băncii Angliei susține că Bitcoin este prea volatilă pentru a avea curs legal. Ușurința cu care utilizatorii pot accesa acum dolari contrazice acest argument. Burtey a rezumat situația:

"Pentru că Lightning are o mare tracțiune în țările în curs de dezvoltare, dar acesta este, de asemenea, locul în care oamenii trăiesc de la salariu la salariu. Așa că nu-și pot permite neapărat volatilitatea până când nu reușesc să aibă niște economii." (Sursa EN)

Bitcoin s-ar putea comporta mai mult ca obligațiunile de trezorerie americane - Bloomberg Intelligence

Cea mai recentă cercetare a pieței crypto, realizată de Bloomberg Intelligence, sugerează că Bitcoin (BTC) ar putea începe să se comporte mai degrabă ca obligațiunile de trezorerie ale Statelor Unite și ca aurul, decât ca acțiunile.

În raportul său "Crypto Outlook" din luna august, redactat de Mike McGlone, strateg senior pentru mărfuri, și de Jamie Coutts, analist senior pentru structura pieței, unitatea de cercetare a comparat piețele Bitcoin cu cele ale aurului, obligațiunilor și petrolului.

Autorii au sugerat că influențele macroeconomice, cum ar fi politicile monetare ale Rezervei Federale, au dus la similitudini între piețele obligațiunilor de trezorerie și Bitcoin:

"Piețele înăsprite și creșterea globală în picaj susțin trecerea Rezervei Federale la o înclinație "ședință cu ședință" în iulie, ceea ce ar putea ajuta la pivotarea Bitcoin spre o înclinație direcțională mai asemănătoare cu cea a obligațiunilor de trezorerie americane decât cu cea a acțiunilor."

Ei au adăugat, de asemenea, că o "natură de "dumping-following-pump" a mărfurilor" și scăderea randamentelor obligațiunilor sugerează o creștere a probabilității ca obligațiunile și aurul și Bitcoin să fie susținute, pe măsură ce inflația scade.

Obligațiunile de trezorerie, adesea numite T-Bonds, sunt titluri de creanță guvernamentale pe termen lung emise de Departamentul de Trezorerie al SUA. Acestea au o rată de rentabilitate fixă și perioade de scadență cuprinse între 20 și 30 de ani.

Raportul a menționat că piețele crypto au atins în iulie cea mai mare reducere din istorie, față de media mobilă pe 100 de săptămâni. Acesta a adăugat că este "anormal ca Bitcoin să se mențină mult sub media mobilă de 200 de săptămâni". Analiștii au declarat că, faptul că BTC se află cu 70% sub vârful său de la începutul lunii august, dar încă de cinci ori mai mare decât minimul din martie 2020 "arată potențialul său". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.