Știri crypto & Bitcoin - Donațiile crypto pentru Ucraina au crescut la 108 milioane de dolari, odată cu participarea Kraken și Bored Ape - Yoon Suk-yeol, favorabil crypto, câștigă președinția sud-coreeană – 23-08-2022

Totalul donațiilor crypto din adresele de portofele guvernamentale ucrainene, organizații caritabile și eforturi de ajutorare a ajuns la 108 milioane de dolari.

Știri crypto & Bitcoin - Donațiile crypto  pentru Ucraina au crescut la 108 milioane de dolari, odată cu participarea Kraken și Bored Ape - Yoon Suk-yeol, favorabil crypto, câștigă președinția sud-coreeană – 23-08-2022

Donațiile crypto  pentru Ucraina au crescut la 108 milioane de dolari, odată cu participarea Kraken și Bored Ape

Totalul donațiilor crypto din adresele de portofele guvernamentale ucrainene, organizații caritabile și eforturi de ajutorare a ajuns la 108 milioane de dolari. Primii trei destinatari ai acestor fonduri sunt adresele oficiale de portofel Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) ale guvernului ucrainean și o adresă de donații BTC pentru Come Back Alive.

Kraken a anunțat că va distribui peste 10 milioane de dolari clienților care au creat un cont din Ucraina înainte de 9 martie, pentru eforturile de ajutorare. Indiferent de soldul contului lor, clienții ucraineni ai Kraken vor primi câte 1.000 de dolari în BTC în timpul primei tranșe de distribuire a fondurilor, care pot fi retrase imediat. Exchange-ul a renunțat, de asemenea, la taxele de schimb valutar pentru retrageri de până la 1.000 de dolari. Jesse Powell, CEO al Kraken, a făcut următoarele remarci cu privire la pachetul de ajutor:

"Crypto rămâne un instrument umanitar important, mai ales într-un moment în care multe persoane din întreaga lume nu se mai pot baza pe băncile și custozii tradiționali."

Fondurile vor fi distribuite pe parcursul anului, în parte pentru a le da timp rezidenților ucraineni să finalizeze procesul "intermediar"de verificare al Kraken, de cunoaștere a clientelei. Poate, în mod ironic, comisioanele colectate de la conturile Kraken cu sediul în Rusia vor finanța parțial pachetul de ajutor.

Bored Ape Yacht Club, sau BAYC, s-a alăturat, de asemenea, eforturilor de strângere de fonduri crypto pentru Ucraina. După ce a colectat aproape 1 milion de dolari în ETH de la portofele care conțin un token nefungibil BAYC, dezvoltatorii din spatele BAYC au declarat că vor egala contribuția cu o donație proprie de 1 milion de dolari în ETH. (Sursa EN)

Yoon Suk-yeol, favorabil crypto, câștigă președinția sud-coreeană

Candidatul la președinția Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a fost ales oficial ca viitor președinte al Coreei de Sud.

Alegerile au fost una dintre cele mai strânse din istoria Coreei de Sud, potrivit reportajului BBC. Yoon, reprezentant al Partidului conservator, Puterea Poporului, și-a adjudecat victoria în fața adversarului său mai progresist din punct de vedere politic, Lee Jae-myung, la o diferență de mai puțin de 1%.

Criptomonedele au jucat un rol principal în dezbaterea electorală din Coreea de Sud, ambii candidați lansând tokeni nefungibili (NFT) legat de campanie. Pozițiile lor favorabile crypto au fost opuse represiunii de anul trecut a fostului președinte Moon Jae-In asupra exchange-urilor crypto, contribuind la cultivarea favorurilor în rândul grupului demografic mai tânăr și mai entuziast în materie de criptomonede.

Vorbind la un forum despre active virtuale în ianuarie, Yoon a promis să liberalizeze industria crypto din Coreea de Sud, stabilind poziția sa avangardistă cu privire la activele digitale.

"Pentru a realiza potențialul nelimitat al pieței activelor virtuale, trebuie să revizuim reglementările care sunt departe de realitate și nerezonabile".

Continuându-și planurile pentru evoluții pozitive crypto, în așteptarea alegerii sale, Yoon a declarat că dorește să ajute la crearea de "unicorni"legați de tehnologia blockchain, care sunt startup-uri care ajung să valoreze 1 miliard de dolari sau mai mult în Coreea de Sud.

Yoon a promis, de asemenea, că va introduce o formă de legislație prin care profiturile crypto obținute din activități ilicite să fie returnate victimelor acestora. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.