Știri crypto & Bitcoin - Începe procesul de revendicare pentru creditorii exchange-ului crypto, Cryptopia - Venezuela își intensifică plățile în Bitcoin pentru importurile din Iran și Turcia – 02-03-2021

Lichidatorul exchange-ului crypto, Cryptopia a pornit procesul de revendicare, pentru despăgubirea creditorilor, în urma unui ...

Știri crypto & Bitcoin - Începe procesul de revendicare pentru creditorii exchange-ului crypto, Cryptopia - Venezuela își intensifică plățile în Bitcoin pentru importurile din Iran și Turcia – 02-03-2021

Începe procesul de revendicare pentru creditorii exchange-ului crypto, Cryptopia

Lichidatorul exchange-ului crypto, Cryptopia a pornit procesul de revendicare, pentru despăgubirea creditorilor, în urma unui hack din 2019.

Compania de servicii profesionale, Grant Thornton, lichidatorul desemnat exchange-ului Cryptopia a anunțat în mod oficial că toți creditorii acestuia pot porni procesul de revendicare, prin portalul de revendicări al Cryptopia.

Procesul de revendicare solicită creditorilor să se înregistreze în portalul de revendicări al Cryptopia și să-și confirme detaliile ce privesc conturile lor Cryptopia. „Doar posesorii de conturi verificate se pot înregistra în procesul de revendicare,” a subliniat Grant Thronton în declarație.

Cu sediul în Noua Zeelandă, Cryptopia a devenit victima unui incident important de hacking, la începutul anului 2019, care se pare că a dus la pierderi de aproximativ 16 milioane $. Ulterior, exchange-ul și-a suspendat serviciile și a numit firma de audit, Grant Thornton, ca lichidator. În mai 2019, Grant Thornton a realizat o declarație estimativă a situației financiare a companiei, raportând faptul că exchange-ul datorează un total de 4.2 milioane $, creditorilor săi.

În iulie 2020, una dintre victimele hack-ului asupra Cryptopia a depus o notificare, cu privire la nerespectarea de către lichidator a obligațiilor și se pregătea să intenteze proces. (Sursa EN)

Venezuela își intensifică plățile în Bitcoin pentru importurile din Iran și Turcia

Conform unui raport investigativ al RunRun.es, Venezuela intenționează să intensifice utilizarea de monede Bitcoin, la plata importurilor, pentru a ocoli sancțiunile financiare impuse de către SUA.

RunRun.es, care a fost înființat de către jurnalistul venezuelean de investigații, Nelson Bocaranda, a citat surse anonime din cadrul băncii centrale a țării, care pretind că „plata către companiile din țările aliate, precum Iranul și Turcia, a fost efectuată prin utilizarea de Bitcoin.”

Nu este clar în ce anume constau aceste importuri, dar Turcia și Iranul furnizează în prezent hrană și combustibil țării, în schimbul aurului.

Președintele guvernului venezuelean, Nicolás Maduro și-a promovat criptomoneda „Petro”, ca mijloc de schimb atât pe plan intern, cât și internațional, încă de la lansarea acesteia, în 2018. Cu toate acestea, rata scăzută de adopție a acestei criptomonede a forțat regimul să exploreze alte active crypto, inclusiv Bitcoin și Ethereum.

Maduro a început să acuze public utilizarea Bitcoin și a altor active crypto, ca metodă de evitare a sancțiunilor, în septembrie, susținând faptul că administrația sa va „folosi curând toate criptomonedele din lume, publice, de stat, sau private, pentru tranzacții interne și internaționale.”

Pe 8 octombrie, Adunarea Națională din Venezuela a adoptat legea Anti-Blocadă, acordând noi puteri decizionale, pentru a eluda sancțiunile impuse țării, inclusiv autorizarea creării sau utilizării oricărui activ crypto, în calitate de instrument monetar.

Guvernul venezuelean a înființat „Digital Assets Production Center,” un depozit de minare Bitcoin, întrucât la nivelul țării a crescut dependența de criptomonede.

Totodată, guvernul venezuelean a lansat și propriul exchange de criptomonede, susținut de către National Cryptoactive Superintendency, pentru a permite cetățenilor să tranzacționeze bolivari, pentru Bitcoin.

Și Iranul a introdus o lege prin care să poată fi utilizat Bitcoin pentru plata importurilor, într-un efort de a reduce presiunea asupra economiei și așa fragile, a țării. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.