Știri crypto & Bitcoin - Kazahstanul va decide dacă va lansa CBDC până la sfârșitul anului 2022 - Un legislator american capătă expunere la Bitcoin prin intermediul acțiunilor Grayscale – 2-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Kazahstanul va decide dacă va lansa CBDC până la sfârșitul anului 2022 - Un legislator american capătă expunere la Bitcoin prin intermediul acțiunilor Grayscale – 2-03-2022

Kazahstanul va decide dacă va lansa CBDC până la sfârșitul anului 2022

Kazahstanul, una dintre cele mai mari țări din lume în ceea ce privește puterea de hash de minare Bitcoin, continuă să exploreze o potențială monedă digitală a băncii centrale (CBDC).

Banca Națională a Kazahstanului a finalizat un prototip al unei platforme digitale de tenge, a anunțat guvernatorul Erbolat Dossayev, potrivit unui raport al agenției locale de știri Kazinform.

Banca centrală se pregătește acum să publice rezultatele preliminare ale testării monedei digitale și ale unui proiect pilot CBDC, a declarat Dossayev. Acesta a precizat că proiectul pilot a implicat companii financiare locale și unii parteneri internaționali.

În ciuda faptului că avansează în mod activ cu testarea CBDC, Kazahstanul nu a decis încă dacă va lansa o reprezentare digitală a monedei naționale. Potrivit lui Dossayev, banca centrală se așteaptă să ia o astfel de decizie în curând.

Banca Națională a Kazahstanului a acordat o atenție tot mai mare evoluțiilor CBDC din străinătate, deoarece mai multe țări din întreaga lume își dezvoltă propriile monede digitale, a adăugat guvernatorul.

Kazahstanul a deschis o consultare publică cu privire la potențialul CBDC în mai 2021, după ce autoritățile locale au început să ia în considerare o monedă digitală națională în anul precedent. (Sursa EN)

Un legislator american capătă expunere la Bitcoin prin intermediul acțiunilor Grayscale

Reprezentanta statului Illinois, Marie Newman, a dezvăluit că a cumpărat până la 50.000 de dolari cu expunerea la crypto prin intermediul acțiunilor Grayscale Bitcoin Trust.

Potrivit unui raport de dezvăluire financiară depus la Camera Reprezentanților din SUA, congresmenul Newman a cumpărat între 15.001 și 50.000 de dolari din GBTC. În plus, aceasta a efectuat patru achiziții separate de acțiuni de clasa A ale Coinbase Global între noiembrie și decembrie, până la 215.000 de dolari.

Membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului SUA li se permite să cumpere, să vândă și să tranzacționeze acțiuni și alte investiții în timpul mandatului, dar trebuie, de asemenea, să raporteze astfel de tranzacții de peste 1.000 de dolari în termen de 30-45 de zile. Această raportare este în conformitate cu legea Stop Trading on Congressional Knowledge Act, sau STOCK Act, adoptată în 2012 sub președinția lui Barack Obama cu aprobarea aproape unanimă a ambelor camere ale Congresului.

Potrivit datelor adunate din rapoartele de dezvăluire financiară de către Bitcoinpoliticians.org, alți șase membri ai Congresului dețin în prezent criptomonede sau o anumită expunere la activele crypto, inclusiv senatorul statului Wyoming, Cynthia Lummis, reprezentantul Texasului, Michael McCaul, reprezentantul statului Pennsylvania, Pat Toomey, reprezentantul statului Alabama, Barry Moore, reprezentantul statului New Jersey, Jefferson Van Drew și reprezentantul statului Florida, Michael Waltz. Cu toate acestea, se pare că mulți judecători și legislatori federali au încălcat STOCK Act prin faptul că nu au dezvăluit anumite investiții.

Raportul de dezvăluire al lui Newman vine în urma interogării de către membrii Congresului a directorilor executivi ai principalilor emitenți de stablecoins și ai firmelor crypto, în cadrul unei audieri, pentru a înțelege mai bine tehnologia și unde ar putea duce o cale de reglementare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.