Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy a pierdut 146 milioane de dolari din cauza taxelor de depreciere Bitcoin în T4 2021 - Columbia ia măsuri drastice împotriva evaziunii fiscale crypto – 3-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy a pierdut 146 milioane de dolari din cauza taxelor de depreciere Bitcoin în T4 2021 - Columbia ia măsuri drastice împotriva evaziunii fiscale crypto – 3-06-2022

MicroStrategy a pierdut 146 milioane de dolari din cauza taxelor de depreciere Bitcoin în T4 2021

MicroStrategy, compania din fortune 500 cu o avere de 125.051 de Bitcoin (BTC), a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul IV, 2021.

Furnizorul de soluții software instituționale a raportat o pierdere netă de 146,6 milioane de dolari, suferită din cauza unor taxe de depreciere a deținerilor sale de Bitcoin. Pierderile mari din depreciere s-au adăugat la cheltuielile de exploatare ale companiei, care au înregistrat o creștere de 125%, la 248 de milioane de dolari, comparativ cu același trimestru al anului trecut.

O pierdere din depreciere este o reducere recunoscută a costului de achiziție a unui activ, care este declanșată de o scădere a valorii sale juste. Atunci când valoarea justă a unui activ scade sub valoarea sa de achiziție, diferența este anulată.

În ultimele șase trimestre, firma a pierdut 901 milioane de dolari în taxe de depreciere pentru deținerile sale de BTC.

MicroStrategy a decis să adauge taxe de depreciere a BTC după ce Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) a respins metodele sale existente de contabilitate Bitcoin "non-GAAP". SEC a cerut firmei de business intelligence să adauge cheltuielile de compensare pe bază de acțiuni și pierderile din depreciere și câștigurile din vânzări.

Pierderile din depreciere de 146,6 milioane de dolari au fost a treia cea mai mare pierdere de valoare pentru compania care a reprezentat 25% din achiziția de BTC în același trimestru. Cea mai mare pierdere din depreciere a venit în al doilea trimestru al anului 2021, unde a pierdut aproximativ 80% din valoarea totală a BTC achiziționată în acel trimestru. MicroStrategy a înregistrat o pierdere netă de 90 de milioane de dolari sau 8,43 dolari pe acțiune pe o bază diluată în trimestrul patru. (Sursa EN)

Columbia ia măsuri drastice împotriva evaziunii fiscale crypto

În Bogota, adoptarea criptomonedelor este în plină desfășurare. Autoritatea fiscală columbiană, DIAN (Dirección de Impuestos y Aduanas Nacionales de Colombia) a început să recupereze teren. Aceasta încearcă să ia "măsuri speciale" pentru a da o lovitură celor care evită impozitarea criptomonedelor.

În cadrul unei declarații, DIAN a afirmat că va încerca să reglementeze mai bine spațiul criptomonedelor și să lucreze pentru o Columbie mai "onestă". Declarația admite că utilizarea Bitcoin (BTC) și a criptomonedelor este în creștere la nivel mondial:

"În prezent, operațiunile cu active crypto sunt o realitate la nivel mondial și, odată cu boom-ul utilizării așa-numitelor monede virtuale sau criptomonede, DIAN a inițiat acțiuni menite să controleze contribuabilii care efectuează operațiuni cu acestea."

Practic, DIAN dorește să stabilească un cadru care să instituie un control fiscal pentru contribuabilii "omiși" sau "inexacți". Aceștia includ cetățenii columbieni care nu au înregistrat veniturile obținute din operațiuni cu criptomonede, sau cei care înregistrează activități inexacte cu criptomonede.

Nu este o surpriză, deoarece Columbia este o țară din ce în ce mai activă în ceea ce privește adoptarea Bitcoin și a criptomonedelor. Columbia este în mod constant a doua cea mai activă țară din America Latină în ceea ce privește tranzacțiile Bitcoin, potrivit Usefultulips.org, un serviciu online care urmărește tranzacțiile BTC peer-to-peer din întreaga lume.

Între timp, o căutare pe Coinmap arată sute de comercianți și bancomate din întreaga țară pentru servicii Bitcoin. Într-adevăr, potrivit ziarului venezuelean El Nacional, în Columbia există 687 de comercianți care acceptă Bitcoin.

În timp ce libertarienii crypto ar putea să-și dea ochii peste cap în fața autorităților fiscale care încearcă să reglementeze acest spațiu, mișcarea poate fi de fapt încurajatoare pentru o mai mare adoptare a crypto. În prezent, legile columbiene prevăd că instituțiilor sale financiare le este interzis să protejeze, să investească, să intermedieze sau să gestioneze operațiuni cu criptomonede. Cu toate acestea, cetățenii columbieni pot investi, iar unele instituții financiare tradiționale pregătesc terenul pentru o mai mare adoptare a criptomonedelor în țara cunoscută ca fiind "poarta de intrare în America de Sud". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.