Știri crypto & Bitcoin - Ministrul adjunct de finanțe din Malaezia răspunde la propunerea de legalizare a Bitcoin - Un veteran Bitcoin păcălește un escroc crypto – 10-08-2022

Un oficial din cadrul Ministerului de Finanțe din Malaezia s-ar fi opus ideii de a adopta criptomonede precum Bitcoin (BTC) ca metodă de plată, în urma unor propuneri recente ale ministrului adjunct al comunicațiilor, care au fost favorabile criptomonedelor.

Știri crypto & Bitcoin - Ministrul adjunct de finanțe din Malaezia răspunde la propunerea de legalizare a Bitcoin - Un veteran Bitcoin păcălește un escroc crypto – 10-08-2022

Ministrul adjunct de finanțe din Malaezia răspunde la propunerea de legalizare a Bitcoin

Un oficial din cadrul Ministerului de Finanțe din Malaezia s-ar fi opus ideii de a adopta criptomonede precum Bitcoin (BTC) ca metodă de plată, în urma unor propuneri recente ale ministrului adjunct al comunicațiilor, care au fost favorabile criptomonedelor.

Malaezia nu intenționează să recunoască BTC ca mijloc legal de plată, a declarat ministrul adjunct de finanțe, Mohd Shahar Abdullah, în cadrul unei reuniuni parlamentare, potrivit unui raport Bloomberg.

"Criptomonedele precum Bitcoin nu sunt potrivite pentru a fi utilizate ca instrument de plată din cauza diverselor limitări", a declarat Mohd Shahar, citând riscuri precum volatilitatea și potențialele amenințări cibernetice.

În loc să adopte criptomonedele pentru plăți, Malaezia va continua să se concentreze pe potențiala dezvoltare a monedei digitale a băncii centrale (CBDC), a adăugat oficialul, precizând:

"Tehnologia și peisajul de plăți în creștere au determinat Bank Negara Malaysia să evalueze în mod activ potențialul CBDC".

Observațiile lui Mohd Shahar au venit la scurt timp după ce ministrul adjunct al comunicațiilor și multimedia din Malaezia, Datuk Zahidi Zainul Abidin, a cerut autorităților locale de reglementare și legiuitorilor să legalizeze anumite cazuri de utilizare a criptomonedelor și a tokenilor nefungibili (NFT). Oficialul a subliniat că astfel de măsuri ar sprijini în mod semnificativ tinerii, deoarece crypto și NFT-urile au crescut "masiv" în rândul tinerei generații.

Unele surse au sugerat, de asemenea, că Zahidi a propus nu doar legalizarea anumitor tranzacții cu criptomonede în Malaezia, ci mai degrabă adoptarea criptomonedelor ca mijloc legal de plată. (Sursa EN)

Un veteran Bitcoin păcălește un escroc crypto

Există o justiție poetică în cazul escrocilor care sunt învinși în propriul joc. Un escroc de criptomonede și-a găsit perechea atunci când a încercat să-l păcălească pe Bitcoinerul, Felix Crișan, să îi trimită Tether (USDT).

Escrocul a încercat să se dea drept John Carvalho, CEO al Synonym. Escrocul, pe care îl vom numi "Fake John" de acum înainte, a vrut ca Crisan să trimită USDT, dar Crisan, care învață și se implică în Bitcoin (BTC) de aproape un deceniu, a avut alte idei.

Pe scurt, Crisan, directorul de tehnologie al Netopia Payments, l-a convins pe escroc să instaleze un portofel Lightning Network (LN), deoarece el se ocupă doar de "active LN". Astfel, Fake John a instalat un portofel Bitcoin LN, Blue Wallet. Cu toate acestea, în loc să-i trimită banii lui Fake John, Crisan i-a trimis un mesaj în care spunea "Du-te naibii, escroc nenorocit!".

Justiția a fost servită în mod corespunzător - totul în timp ce a oferit o lecție gratuită despre cum să folosești Bitcoin LN.

Pe de altă parte, acest lucru ridică semne de întrebare dacă Fake John va continua să escrocheze oamenii, dar acum având la dispoziție adrese Bitcoin LN.

Rețeaua Bitcoin Lightning Network este o rețea de plăți layer-2 aproape instantanee, în creștere rapidă, construită pe lanțul de bază Bitcoin. A adus inovații precum o modalitate rapidă de a turna o halbă de bere, în timp ce John Carvalho (real) menționat mai sus își construiește compania pe Lightning în parteneriat cu Tether.

Crisan a declarat că "primește în mod constant DM-uri în care i se recomandă o schemă de investiții sau alta". Prudența și precauția sunt esențiale atunci când interacționați și efectuați tranzacții online: Escrocii, roboții și escrocii de criptomonede sunt obișnuiți pe platformele de socializare, cum ar fi Twitter, în timp ce roboții malware pot interveni uneori în adresele de portofel pentru a fura Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.