Știri crypto & Bitcoin - O cercetare academică susține că ETH este un depozit de valoare superior față de Bitcoin - Vrem să fim AWS al crypto, spune directorul Coinbase – 22-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - O cercetare academică susține că ETH este un depozit de valoare superior față de Bitcoin - Vrem să fim AWS al crypto, spune directorul Coinbase – 22-02-2022

O cercetare academică susține că ETH este un depozit de valoare "superior" față de Bitcoin

Cercetători universitari din Australia au pus sub semnul întrebării reputația Bitcoin (BTC) ca fiind cea mai bună rezervă de valoare, susținând că Ether (ETH) este pe cale "să devină prima monedă deflaționistă din lume".

O lucrare din 18 noiembrie, realizată de patru cercetători australieni, discută modul în care actualizarea Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 face din ETH o rezervă de valoare potențial mai bună. Cercetarea a fost redactată în colaborare de Ester Félez-Viñas de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Sean Foley de la Universitatea Macquarie, Jonathan Karlsen de la Universitatea din Australia de Vest și Jiri Svec de la Universitatea din Sydney.

În cadrul actualizării EIP-1559 din august, rețeaua a ars o parte din taxele de tranzacționare, iar peste 1 milion de ETH a fost ars din cele 118 583 580 de ETH aflate în circulație.

În anumite momente, se spune în raport, comisioanele de tranzacție care se ridică la peste 50% din cei 12.000 de ETH nou emiși pe zi sunt arse datorită EIP-1559. Cercetătorii consideră că, pe măsură ce cererea de Ether crește, datorită ecosistemului său robust de aplicații financiare descentralizate, vor fi arse mai multe ETH.

Cercetătorii scriu că Ether este deja mai puțin inflaționist decât Bitcoin.

"Anualizând rata de creare de Ethereum de la EIP-1559, creșterea așteptată a ofertei totale de Ethereum este de numai 0,98%, fiind mai puțin de jumătate din creșterea de 1,99% a ofertei de Bitcoin, care este aproape sigură în aceeași perioadă."

Cercetătorii concluzionează că Ether oferă "proprietăți mai bune de acoperire împotriva inflației decât Bitcoin și, prin urmare, Ether poate oferi o stocare a valorii pe termen lung superioară celei a Bitcoin". (Sursa EN)

"Vrem să fim AWS al crypto", spune directorul Coinbase

Având în vedere că Amazon Web Services (AWS) este unul dintre cei mai populari furnizori de servicii cloud de pe planetă, nu este surprinzător faptul că, Coinbase, un exchange crypto cu sediul în Statele Unite, încearcă să profite de succesul său, prin dezvoltarea propriei soluții de infrastructură cloud, Coinbase Cloud.

"Vrem să fim AWS al crypto", a declarat directorul de produse al Coinbase, Surojit Chatterjee, într-un interviu exclusiv acordat Forbes. "Construim această întreagă suită de produse Coinbase Cloud, pe care o puteți considera ca fiind servicii de crypto-informatică pentru a ajuta dezvoltatorii să își construiască aplicațiile mai rapid."

Înainte de a deveni Coinbase Cloud, serviciul se numea Bison Trails, o soluție de infrastructură de staking bazată pe cloud, pe care Coinbase a cumpărat-o la începutul anului precedent pentru o sumă nedezvăluită, despre care se zvonea că ar fi de peste 80 de milioane de dolari. Potrivit Coinbase, Bison Trails este o platformă fără custodie, ceea ce înseamnă că nu gestionează activele mizate ale clienților.

Amazon Web Services (AWS) a fost cândva o considerație secundară pentru Amazon din Seattle, eclipsată de Amazon. Cu toate acestea, filiala Amazon care a debutat în urmă cu aproape 20 de ani este acum principalul motor de profit al firmei. În 2020, AWS a obținut un profit operațional anual de 13,5 miliarde de dolari, pe o bază de venituri de 45,3 miliarde de dolari, adică 63% din totalul companiei-mamă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.