Știri crypto & Bitcoin - O companie de știri rusească independentă strânge 250K $ în crypto după ce sancțiunile au paralizat finanțele - O companie media digitală din New York este cea mai recentă companie care a adăugat Bitcoin la bilanț

Știri crypto & Bitcoin - O companie de știri rusească independentă strânge 250K $ în crypto după ce sancțiunile au paralizat finanțele - O companie media digitală din New York este cea mai recentă companie care a adăugat Bitcoin la bilanț

O companie de știri rusească independentă strânge 250K $ în crypto după ce sancțiunile au paralizat finanțele

O companie de știri independentă din Rusia a adunat peste 250.000 de dolari din donații în criptomonede de la susținători, pentru a continua să prezinte știri independente sub un baraj de propagandă și cenzură din partea guvernului rus.

Meduza, un site de știri în limba rusă cu sediul în Letonia, care pretinde că relatează despre "adevărata Rusie, astăzi", a cerut donații din aprilie 2021, sub formă de dolari americani, euro și criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Ether (ETH), BNB, Tether (USDT), Monero (XMR) și Zcash (ZEC).

De la publicarea pledoariei lor pentru donații, compania de știri a primit aproximativ 250.000 de dolari în donații crypto, prin 146.000 de tranzacții individuale. Aproximativ 93% din suma totală a donațiilor a venit sub forma a 3,75 BTC cu 116.954 de dolari și 49,9 ETH cu 117.767 de dolari.

Problemele bănești ale Meduza au început de fapt în aprilie 2021, după ce aceasta și alte câteva instituții media independente au fost etichetate de Ministerul rus al Justiției ca "agenți străini", cerând companiei să plaseze un avertisment cu caractere mari în fiecare dintre articolele sale în limba rusă, informându-i pe cititori despre statutul său de "agent străin". Același avertisment trebuie să apară și în toate reclamele, ceea ce a dus la pierderea aproape tuturor agenților săi de publicitate. Compania a scris pe pagina sa de întrebări frecvente privind donațiile:

"După cum vă puteți imagina, puține companii vor plăti pentru a-și promova produsele sub un avertisment care indică faptul că conținutul a fost "creat de agenți străini"."

Faptul că a fost etichetat ca agent străin nu i-a împiedicat însă pe cititorii din Rusia să doneze pentru organizație, deoarece compania a creat prompt o cale prin care contribuabilii pot oferi donații de reglementare prin băncile lor, folosind procesatorul de plăți Stripe și prin crypto. (Sursa EN)

O companie media digitală din New York este cea mai recentă companie care a adăugat Bitcoin la bilanț

Townsquare Media, o companie de marketing digital și de posturi de radio cu sediul în New York, este cea mai recentă companie care a susținut criptomoneda inițială, adăugând la bilanțul său Bitcoin (BTC) în valoare de 5 milioane de dolari.

Un document depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) care dezvăluie achiziția de Bitcoin de către Townsquare a fost preluat pentru prima dată de Macroscope, un cont de Twitter care se concentrează pe tranzacțiile instituționale.

Potrivit fișierului, compania "a investit un total de 5,0 milioane de dolari în Bitcoin" în primul trimestru al anului 2022 și a oferit o explicație pentru motivul pentru care a ales o investiție crypto, afirmând:

"Compania crede în potențialul pe termen lung al activelor digitale ca investiție. Compania își poate crește sau reduce participațiile în active digitale în orice moment, în funcție de opinia noastră privind condițiile de piață".

În timp ce prețul Bitcoin la momentul achiziției nu a fost dezvăluit, Townsquare a declarat că a înregistrat o pierdere din depreciere, de 400.000 de dolari, ca urmare a "modificărilor valorii juste" a deținerilor sale de active digitale pe parcursul trimestrului.Așa-zisa pierdere pare să se datoreze modului neobișnuit în care companiile trebuie să raporteze despre deținerile crypto. Townsquare a declarat, de asemenea, că ar fi putut să își vândă Bitcoin-ul pentru 6,2 milioane de dolari, în total, pe 31 martie, deoarece prețul Bitcoin în acea zi a închis la aproximativ 45.500 de dolari. Compania a declarat că își consideră investiția în Bitcoin ca fiind lichidă datorită ușurinței de a o converti în numerar, folosind un exchange crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.