Știri crypto & Bitcoin - Orașul elvețian Lugano va plăti impozitele în criptomonede prin parteneriatul cu Tether - Volumul crypto rusesc pe principalele exchange-uri se prăbușește cu 50% - 31-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Orașul elvețian Lugano va plăti impozitele în criptomonede prin parteneriatul cu Tether - Volumul crypto rusesc pe principalele exchange-uri se prăbușește cu 50% - 31-07-2022

Orașul elvețian Lugano va plăti impozitele în criptomonede prin parteneriatul cu Tether

Orașul Lugano, capitala economică a Elveției din sudul țării, adoptă criptomonedele pentru plata impozitelor, în cadrul unei noi colaborări cu furnizorul de stablecoin, Tether (USDT).

Tether Operations Limited, platforma bazată pe blockchain care alimentează USDT, cel mai mare stablecoin din lume după capitalizarea de piață, a semnat un parteneriat cu administrația din Lugano, potrivit unui anunț comun.

Tether și administrația orașului au înființat un centru de excelență pentru adoptarea blockchain, cu scopul de a deveni un important centru european de blockchain.

Colaborarea intenționează să demonstreze cazurile reale de utilizare a blockchain prin aplicarea practică a acestuia în comunitatea locală, inclusiv prin adoptarea plăților în criptomonede și experimentarea soluțiilor blockchain la scară urbană. Tether și orașul plănuiesc în mod special să implementeze rețeaua Lightning Network, un layer-two adăugat la blockchain-ul Bitcoin (BTC), pentru a depăși obstacolele de scalabilitate ale infrastructurii sale de oraș crypto.

Lugano își propune să își extindă eforturile pentru a permite cetățenilor și companiilor să își plătească taxele în criptomonede în viitorul apropiat, în așteptarea mai multor aprobări oficiale și proiecte de infrastructură. Scopul final este de a accepta crypto pentru plata tuturor bunurilor și serviciilor, echivalând-o cu o monedă fiduciară, se arată în anunț.

Ca parte a parteneriatului, Tether va crea, de asemenea, un fond de mai multe milioane de dolari pentru a ajuta la finanțarea startup-urilor bazate pe blockchain și a serviciilor blockchain din regiune. În plus, Tether va contribui cu expertiza și sprijinul său la orașul Lugano pentru a oferi educație în domeniu prin colaborări cu universități și instituții de cercetare locale. (Sursa EN)

Volumul crypto rusesc pe principalele exchange-uri se prăbușește cu 50%

Datele provenite de la firmele de analiză blockchain arată că achizițiile și tranzacțiile rusești pe exchange-urile majore au scăzut, dezmințind teoriile conform cărora țara va trece la activele digitale pentru a evita sancțiunile.

Atunci când Bitcoin (BTC) a crescut cu peste 15%, unii experți din industrie au atribuit creșterea bruscă faptului că rușii au cumpărat criptomonede în fața sancțiunilor economice tot mai mari. Totuși, această teorie pare să se dovedească a fi falsă, deoarece datele de la Chainalysis au arătat că volumul de tranzacționare a criptomonedelor denominate în ruble a fost de doar 34,1 milioane de dolari, aproximativ jumătate din vârful recent de 70,7 milioane de dolari înregistrat pe 24 februarie.

Referindu-se la chestiunea achizițiilor de criptomonede alimentate de sancțiuni, pentru Bloomberg, Alexander Saunders, analist la Citigroup, a declarat: "Volumele din Rusia au fost relativ mici până acum, ceea ce sugerează că acțiunea prețurilor se datorează mai degrabă poziționării investitorilor în vederea unei creșteri așteptate a cererii din Rusia, decât cererii rusești în sine".

În ciuda faptului că experții resping ideea că criptomonedele ar putea fi folosite pentru a ajuta Rusia să ocolească sancțiunile economice, Statele Unite și Uniunea Europeană își intensifică în continuare controalele de reglementare a activelor digitale.

Recent, statul New York și-a sporit capacitățile de supraveghere a blockchain pentru a împiedica și mai mult utilizarea criptomonedelor sau a activelor digitale pentru a sprijini interesele rusești.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a emis un ordin executiv prin care a ordonat agențiilor de stat să se desprindă de instituțiile și companiile rusești, precum și de entitățile care le oferă sprijin. Aceasta a spus:"New York găzduiește cu mândrie cea mai mare populație ucraineană din țară și ne vom folosi activele noastre tehnologice pentru a ne proteja oamenii și pentru a arăta Rusiei că o vom trage la răspundere." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.