Știri crypto & Bitcoin - Partener al unei firme de investiții face speculații cu privire la situațiile în care s-ar putea prăbuși Bitcoin - În timp ce aurul se prăbușește, Jim Cramer spune că banii vor „deveni crypto” – 10-03-2021

În timpul declinului pieței, din martie 2020, valoarea Bitcoin (BTC) a scăzut cu 50% într-o perioadă de două zile. Și piețele ...

Știri crypto & Bitcoin - Partener al unei firme de investiții face speculații cu privire la situațiile în care s-ar putea prăbuși Bitcoin - În timp ce aurul se prăbușește, Jim Cramer spune că banii vor „deveni crypto” – 10-03-2021

Partener al unei firme de investiții face speculații cu privire la situațiile în care s-ar putea prăbuși Bitcoin

În timpul declinului pieței, din martie 2020, valoarea Bitcoin (BTC) a scăzut cu 50% într-o perioadă de două zile. Și piețele financiare tradiționale au fost în declin în luna martie. Deși Bitcoin a avut o revenire remarcabilă, reușind să depășească toate recordurile de preț, ne-am putea întreba dacă ar putea exista o situație care să determine o cădere similară a celui mai important activ crypto. Dermot O’Riordan, partener al firmei de investiții Eden Block, și-a exprimat recent părerea, pe marginea acestui subiect.

„Pe termen scurt, valoarea Bitcoin, ca acoperire rezistentă la cenzura dolarului, este din ce în ce mai solidă. Spun că volatilitatea Bitcoin nu va dispărea prea curând și mă aștept să văd multă volatilitate pentru următorii ani. Ceva adesea scăpat din vedere este că fiecare nou prag de preț deschide calea către o nouă clasă de investitori instituționali, care au misiunea de a achiziționa activul, iar aceasta va domoli presiunea la vânzare.”

Bitcoin a câștigat mulți giganți financiari mainstream, inclusiv MicroStrategy, MassMutual, Paul Tudor Jones ș.a. Jucători de asemenea calibru au investit sume semnificative de bani în activul digital, în 2020.

O’Riordan a subliniat cele mai mari riscuri cu privire la Bitcoin, pe termen lung. Primul: „Modalitatea prin care mecanismul său de consens dificil va gestiona întrebările legate de bugetul de securitate al protocolului, în cazul în care comisioanele nu vor fi mărite destul cât să suplimenteze emisia tot mai scăzută de BTC,” iar al doilea este cel pe care l-a denumit „riscul instituționalizării Bitcoin, obstrucționând layer-ul trustless de bază.” (Sursa EN)

În timp ce aurul se prăbușește, Jim Cramer spune că banii vor „deveni crypto”

În timp ce prețul aurului a scăzut, Jim Cramer, din partea CNBC a spus că lipsa bruscă de interes pentru metalul prețios s-ar putea datora creșterii crypto – un potențial semn că cei din mainstream au trecut la Bitcoin (BTC) și active digitale.

Întrebat de ce nu există un raliu pentru aur, pe fondul haosului politic de la Capitoliu, Cramer a spus că, piața fie nu este atât de haotică pe cât pare, fie toți banii merg către criptomonede.

Cramer a trecut recent la Bitcoin și criptomonede, achiziționând BTC la mijlocul lunii decembrie, atunci când moneda valora sub 18 000$. Acesta a declarat despre achiziția făcută la acea vreme, că:

„Voi cumpăra – așa cum o fac de obicei – atunci când prețul acelui bun scade. […] Voi diversifica achizițiile cu niște Bitcoin, întrucât diversificarea este foarte importantă, și BTC este un activ, iar eu vreau să am un echilibru între active.”

Criptomoneda continuă să depășească aurul și orice alt activ important, mulțumită în mare parte, afluxului de noi cumpărători instituționali. Măsurat în lingouri, 1 Bitcoin valorează acum mai mult decât 20 de uncii de aur.

Ideea că Bitcoin ia o parte din piața aurului nu este nouă. Recent, un analist din partea JPMorgan Chase a concluzionat că scenariul cu Bitcoin ca aur digital îndepărtează tot mai mulți investitori, de metalele prețioase. Analistul a spus că acest trend s-ar putea intensifica, pe măsură ce tot mai mulți bani instituționali ajung în spațiul crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.