Știri crypto & Bitcoin - Qatar explorează băncile digitale și monedele digitale ale băncii centrale - Cea mai mare bancă de economii din Ucraina oprește cumpărarea de Bitcoin cu grivne – Raport – 01-09-2022

Se pare că Banca Centrală din Qatar (QCB) investighează posibilitatea de a lansa o monedă digitală și de a emite licențe pentru bănci digitale.

Știri crypto & Bitcoin - Qatar explorează băncile digitale și monedele digitale ale băncii centrale - Cea mai mare bancă de economii din Ucraina oprește cumpărarea de Bitcoin cu grivne – Raport – 01-09-2022

Qatar explorează băncile digitale și monedele digitale ale băncii centrale

Se pare că Banca Centrală din Qatar (QCB) investighează posibilitatea de a lansa o monedă digitală și de a emite licențe pentru bănci digitale.

Potrivit șefului secției de fintech din cadrul QCB, Alanood Abdullah Al Muftah, se așteaptă ca banca centrală să stabilească în curând o direcție în care să se concentreze în viitor, pe o serie de verticale fintech.

Al Muftah a precizat că QCB va stabili, de asemenea, dacă Qatar poate înființa o monedă digitală a băncii centrale (CBDC).

"Fiecare bancă centrală ar trebui să studieze băncile digitale, având în vedere importanța lor tot mai mare pe piața globală. Vedem, de asemenea, că direcția pieței se îndreaptă spre a avea o monedă digitală. Cu toate acestea, încă se studiază dacă vom avea o monedă digitală sau nu."

În timp ce a comentat cu privire la sandbox-ul de reglementare din Qatar, Al Muftah a declarat că trei firme din sectorul plăților testează în prezent soluții cu banca centrală. De asemenea, a afirmat că QCB ia în considerare și alte firme interesate să utilizeze sandbox-ul de reglementare.

Un sandbox de reglementare este un spațiu în care firmele fintech pot testa noi produse, servicii, modele de afaceri și mecanisme de livrare într-un cadru real, beneficiind în același timp de un proces de autorizare accelerat și de monitorizare de supraveghere.

Banca privată din Qatar Dukhan Bank, între timp, analizează posibilitatea de a crea o bancă digitală în Qatar, a declarat pentru The Peninsula directorul său de operațiuni și digital Narayanan Srinivasan. Cu toate acestea, Srinivasan a avertizat că instituția sa va construi o bancă digitală doar după o mai bună înțelegere a aspectelor economice ale acesteia. Conform raportului, Dukhan Bank ia în considerare și tehnologia blockchain în sectorul plăților. (Sursa EN)

Cea mai mare bancă de economii din Ucraina oprește cumpărarea de Bitcoin cu grivne – Raport

În timp ce guvernul ucrainean a trecut la legalizarea Bitcoin (BTC) pe fondul atacurilor continue ale armatei ruse, unele dintre cele mai mari bănci locale au interzis clienților lor să cumpere BTC folosind moneda națională.

PrivatBank, cea mai mare bancă comercială din Ucraina, a restricționat temporar accesul clienților săi la achiziționarea de Bitcoin cu moneda națională, hrivna (UAH), a relatat publicația din domeniu Forklog

Citând un purtător de cuvânt al PrivatBank, raportul notează că ultimele restricții ale PrivatBank se încadrează într-un ordin al Băncii Naționale a Ucrainei. Se pare că restricțiile se vor aplica pe durata actualei perioade de lege marțială din țară.

Declarația a venit la scurt timp după ce divizia ucraineană a Binance a raportat restricțiile privind criptomonedele impuse de PrivatBank.

"Dorim să vă informăm că PrivatBank nu va susține operațiunile cu UAH pe toate exchange-urile crypto, fără nicio excepție, începând cu 2022 martie", a anunțat Binance Ucraina într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Binance și-a sfătuit clienții să folosească serviciul său de exchange peer-to-peer (P2P), menționând că alte bănci pot lua o decizie similară în orice moment.

În timp ce mai multe rapoarte sugerează că PrivatBank a restricționat clienții de la cumpărarea de criptomonede, unele exchange-uri crypto ucrainene importante se pare că încă mai acceptă achizițiile de BTC cu UAH. Fondatorul exchange-ului Kuna, Michael Chobanian, a declarat că atât achizițiile și retragerile de criptomonede cu grivne la PrivatBank prin intermediul exchange-ului Kuna au funcționat bine.

"Totul funcționează ca de obicei, nimeni nu a blocat nimic, mai ales în timpul războiului", a spus Chobanian.

Potrivit site-ului oficial al băncii, PrivatBank a luat mai multe măsuri pentru a menține stabilitatea financiară în timpul legii marțiale.

Primele rapoarte privind restricțiile legate de criptomonede ale PrivatBank au apărut la sfârșitul lunii februarie, unii utilizatori declarând că băncile blochează conturile de utilizator asociate cu exchange-urile crypto P2P, precum LocalBitcoins. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.