Știri crypto & Bitcoin - Raport - Rețeaua de minare Bitcoin reprezintă 0,08% din producția mondială de CO2 - Exchange-ul FTX depășește evaluarea de 32 miliarde de dolari – 27-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Raport - Rețeaua de minare Bitcoin reprezintă 0,08% din producția mondială de CO2 - Exchange-ul FTX depășește evaluarea de 32 miliarde de dolari – 27-05-2022

Raport - Rețeaua de minare Bitcoin reprezintă 0,08% din producția mondială de CO2

Într-un nou raport publicat de CoinShares, firma a estimat că rețeaua de minare Bitcoin (BTC) a emis 42 de megatone, sau Mt, (1Mt = 1 milion de tone) de dioxid de carbon, sau CO2, în 2021. În context, cifra reprezintă mai puțin de 0,08% din totalul emisiilor mondiale de 49.360 Mts de CO2 în același an. CoinShares a ajuns la astfel de cifre folosind o varietate de estimări privind eficiența rețelei Bitcoin, utilizarea energiei, hardware-ul etc., la scară globală. Prin urmare, este posibil să nu reflecte emisiile reale de CO2 ale rețelei. Dar estimarea raportului privind emisiile de CO2 la nivel mondial este în mare parte în concordanță cu cifrele din industrie.

În plus, raportul estimează consumul total de energie electrică al rețelei Bitcoin la 89 de terawați-oră (TWh), ceea ce este cu mult mai mic decât cel al estimărilor prezentate de o instituție precum Universitatea din Cambridge. Acest lucru este valabil mai ales în condițiile în care rata de hash a rețelei Bitcoin a atins noi maxime istorice. Acestea fiind spuse, consumul de energie electrică nu reprezintă în sine o măsură contextuală reală a impactului rețelei Bitcoin asupra mediului. Acest lucru se datorează faptului că emisiile globale de CO2 provin din mai multe aspecte, cum ar fi, pentru început, automobilele private.

Raportul face lumină asupra unei dezbateri în creștere privind impactul de mediu al minării Bitcoin. De exemplu, persoane cu influență, precum Elon Musk, au renunțat în trecut la adoptarea Bitcoin pentru uz comercial din cauza preocupărilor legate de consumul de energie. Raportul CoinShares sugerează că aproximativ 60% din activitatea de minare a Bitcoin provine din combustibili fosili, ceea ce se află la limita inferioară a estimărilor din industrie, deoarece unii au plasat acest indicator la doar 25%. Cu toate acestea, dacă afirmațiile din raport sunt corecte, arată că impactul global al Bitcoin asupra mediului este neglijabil la nivel mondial. (Sursa EN)

Exchange-ul FTX depășește evaluarea de 32 miliarde de dolari

În pofida temerilor tot mai mari legate de o potențială scădere a pieței criptomonedelor, firmele importante din industrie, cum ar fi FTX, continuă să ia avânt prin obținerea de noi finanțări de sute de milioane de euro.

FTX Trading, proprietarul și operatorul exchange-ului crypto, FTX, a lui Sam Bankman-Fried, a anunțat oficial că a încheiat o rundă de finanțare de serie C, de 400 de milioane de dolari, aducând firma la o evaluare de 32 de miliarde de dolari.

Noua strângere de fonduri vine la câteva zile după ce firma soră a FTX, FTX US, cu sediul în Statele Unite, a strâns, de asemenea, 400 de milioane de dolari într-o rundă de serie A, ajungând la o evaluare de 8 miliarde de dolari.

Potrivit anunțului, la ultima strângere de fonduri au participat investitorul de stat din Singapore Temasek, firma de investiții în active digitale Paradigm, Ontario Teachers' Pension Plan Board din Canada, Tiger Global, SoftBank Vision Fund 2 și alții. Toate firmele au participat simultan la runda de finanțare FTX US menționată mai sus.

Noua finanțare marchează o etapă importantă pentru FTX, deoarece compania a obținut 1,8 miliarde de dolari în ultimele șase luni, a declarat directorul general Sam Bankman-Fried. Noua rundă va ajuta compania să continue să lanseze mai multe produse, precum și să își extindă prezența la nivel global cu aprobări și licențe suplimentare de reglementare, a precizat acesta.

În timp ce unii directori din domeniul crypto, precum Jesse Powell, directorul general al Kraken, au declarat că lumea ar putea asista la o nouă iarnă crypto, Bankman-Fried crede că aceasta nu va dura mult timp:"Cred că nu intrăm într-o iarnă crypto pe termen lung. Au existat schimbări în așteptările privind ratele dobânzilor, iar acest lucru a mișcat piețele crypto. Dar a mișcat și piețele în general". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.