Știri crypto & Bitcoin - Raportul FSInsight spune că o singură scânteie ar putea duce la o creștere de 5x a BTC - Guvernul rus și banca centrală sunt de acord să trateze Bitcoin ca monedă – 15-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Raportul FSInsight spune că o singură scânteie ar putea duce la o creștere de 5x a BTC - Guvernul rus și banca centrală sunt de acord să trateze Bitcoin ca monedă – 15-06-2022

Raportul FSInsight spune că o singură scânteie ar putea duce la o creștere de 5x a BTC

Firma de cercetare financiară, FSInsight, prezice într-un nou raport, că Bitcoin (BTC) ar putea ajunge la 222.000 de dolari, iar Ether (ETH) ar putea ajunge la 12.000 de dolari, până la sfârșitul anului 2022.

La prețurile actuale ale BTC și ETH, acest lucru ar însemna o creștere de aproape cinci, respectiv patru ori a prețului.

Raportul "Digital Assets in A Post-Cycle World" a explicat mai mulți factori care se vor combina probabil pentru a duce prețurile la aceste înălțimi, până la sfârșitul anului. În comparație cu alte cicluri, s-ar părea că BTC nu a ajuns la ceea ce raportul numește "evaluări prea mari". Acest lucru ar putea fi atribuit unei mai bune eficiențe a pieței sau unei tranziții de la o soluție de plăți la un depozit de valori.

Lipsa unor prețuri asemănătoare unei bule este demonstrată de faptul că, de la Bitcoin halving din mai 2020, capitalizarea de piață a BTC a atins un vârf de creștere de doar 3,7x. Aceasta este cea mai mică creștere de la halving-ul din 2016, când capitalizarea de piață a atins un vârf de creștere de 4,2x.

Halving-ul este momentul în care recompensa de minare emisă pe bloc este redusă la jumătate, scăzând noua ofertă care intră pe piață. La halving-ul din 2020, recompensele pe bloc au scăzut la 6,25 BTC.

Dinamica ofertei este, de asemenea, văzută ca un semnal de creștere de către FSInsight. Oferta nelichidă de BTC  reprezintă aproximativ 75% din oferta în circulație. În raport se precizează:

"Dinamica actuală a ofertei poate fi descrisă cel mai bine ca un butoi de pulbere. Întrebarea rămâne, cine aprinde chibritul". (Sursa EN)

Guvernul rus și banca centrală sunt de acord să trateze Bitcoin ca monedă

Guvernul și banca centrală din Rusia au ajuns la un acord cu privire la modul de reglementare a criptomonedelor, potrivit unui anunț.

Guvernul și banca centrală din Rusia lucrează acum la un proiect de lege care va defini criptomonedele ca fiind un "analog al monedelor" și nu ca active financiare digitale. Criptomonedele ar urma să funcționeze în industria legală doar dacă au o identificare completă prin sistemul bancar, sau prin intermediari autorizați.

Kommersant a precizat că tranzacțiile cu Bitcoin (BTC) și deținerea de criptomonede în Federația Rusă nu sunt interzise; cu toate acestea, ele trebuie să se facă prin intermediul unui "organizator de schimb valutar digital" (o bancă) sau al unui exchange peer-to-peer, licențiat în țară.

Raportul subliniază, de asemenea, că tranzacțiile cu criptomonede de peste 600.000 de ruble ar trebui să fie declarate; în caz contrar, ar putea fi considerate un act criminal. Cei care acceptă în mod ilegal criptomonede ca plată vor fi pasibili de amenzi.

Această știre vine după luni de speculații cu privire la modul în care guvernul rus va trata monedele digitale. Deși încă nu este clar ce va însemna această decizie pentru întreprinderile și cetățenii din Rusia, se pare că țara se obișnuiește încet-încet cu ideea de criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.