Știri crypto & Bitcoin - Retailul împinge prețul Bitcoin în sus, spune CEO-ul Ledger - Contributorii Wiki vor să renunțe la donațiile crypto din cauza îngrijorărilor legate de mediu – 22-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Retailul împinge prețul Bitcoin în sus, spune CEO-ul Ledger - Contributorii Wiki vor să renunțe la donațiile crypto din cauza îngrijorărilor legate de mediu – 22-04-2022

Retailul împinge prețul Bitcoin în sus, spune CEO-ul Ledger

Pascal Gauthier, CEO al firmei de portofele crypto, Ledger, a răspuns la întrebările legate de starea pieței crypto.

Într-un interviu luat de CNBC în cadrul Conferinței Crypto Finance din St. Moritz, Elveția, Gauthier a declarat că situația care se prefigurează cu Bitcoin (BTC) nu este o surpriză. Tendința de vânzare cu amănuntul este proeminentă și este "întotdeauna aceeași". Acesta a explicat:

"Numărul de adrese cu un număr minim de Bitcoin este de fapt în creștere în comparație cu numărul de whales. Cred că veți obține o tendință profundă de retail peste tot în lume; oamenii adoptă Bitcoin, au încredere în Bitcoin din ce în ce mai mult. Sunt într-adevăr oamenii care vor împinge prețul în sus."

Datele recente de la furnizorul de informații de piață on-chain, Glassnode sprijină afirmația. Numărul de adrese BTC cu un sold diferit de zero se află la un nivel record, ajungând la puțin mai puțin de 40 de milioane.

O măsurătoare perspicace, numărul de solduri non-zero oferă un raport de situație al adoptării Bitcoin. Un număr mai mare de adrese deduce că mai mulți utilizatori intră în rețeaua Bitcoin, un semn revelator că retail-ul este în plină expansiune.

În ceea ce privește altcoins, Gauthier a furnizat o notă de consternare cu privire la proiectele care au depășit recent performanțele Bitcoin. Acesta a sugerat că anul acesta ar putea fi un an de consolidare pentru unele criptomonede:

"Anul trecut, acestea (criptomonedele) erau proiecte care ieșeau la lumină; anul acesta, trebuie să livreze în ceea ce privește aplicațiile care rulează pe aceste protocoale." (Sursa EN)

Contributorii Wiki vor să renunțe la donațiile crypto din cauza îngrijorărilor legate de mediu

În 2019, Fundația Wikimedia a început să accepte donații crypto prin BitPay, dar, trei ani mai târziu, organizația non-profit din spatele Wikipedia se confruntă cu presiuni din partea contribuitorilor, pentru a dezactiva opțiunea din cauza preocupărilor legate de mediu.

O propunere înaintată de Molly White (GorillaWarfare) îndeamnă fundația să nu mai accepte crypto. Potrivit lui White, acceptarea criptomonedelor nu se aliniază cu angajamentele Wikimedia de a face eforturi active pentru a îmbunătăți sustenabilitatea mediului.

White a sugerat că acceptarea criptomonedelor are un ecou ca o "aprobare a spațiului criptomonedelor" de către Wikimedia și membrii săi, menționând în același timp că există riscul de a afecta reputația organizației din cauza acceptării continue a criptomonedelor.

Au urmat imediat discuții. Utilizatorul Wiki Gamaliel a susținut propunerea. "Așteptată de mult timp. Acceptarea criptomonedelor face o glumă din angajamentul WMF față de sustenabilitatea mediului", a scris acesta.

Pe de altă parte, utilizatorul Wiki ATDT a declarat că este greu de crezut că "a continua să accepți donații în criptomonede în 2022 este un semnal deosebit de semnificativ". Utilizatorul a menționat că, urmând această linie de gândire, "acceptarea USD semnalează aprobarea sistemelor de exploatare a forței de muncă și de spoliere a mediului natural care stau la baza capitalismului global".

Deși sunt mulți cei care se opun dezactivării donațiilor în criptomonede, aceștia sunt depășiți numeric la momentul redactării acestui articol. Cu toate acestea, pagina notează că nu se va lua o decizie pe baza a ceea ce dorește majoritatea. În schimb, se va ajunge la un acord în funcție de meritele argumentelor prezentate. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.