Știri crypto & Bitcoin - Start-up Bitcoin, sprijinit de Visa lansează aplicație globală de plăți bazată pe Lightning - Investitorii pot acum tranzacționa Bitcoin futures, în Equos, fără dată de scadență – 10-03-2021

Zap, un startup de plăți din rețeaua Lightning, sprijinit de către Visa, prin programul Fintech Fast Track a anunțat lansarea Strike Global, o aplicație pentru ...

Știri crypto & Bitcoin - Start-up Bitcoin, sprijinit de Visa lansează aplicație globală de plăți bazată pe Lightning - Investitorii pot acum tranzacționa Bitcoin futures, în Equos, fără dată de scadență – 10-03-2021

Start-up Bitcoin, sprijinit de Visa lansează aplicație globală de plăți bazată pe Lightning

Zap, un startup de plăți din rețeaua Lightning, sprijinit de către Visa, prin programul Fintech Fast Track a anunțat lansarea Strike Global, o aplicație pentru plăți și remitențe, ce utilizează tehnologia layer-two, a Bitcoin.

Un anunț făcut de către CEO-ul Jack Mallers analizează diferențele dintre mecanismele standard pentru transferul monedelor fiat și mecanismul alimentat de Lightning, în Strike Global. Mallers s-a concentrat pe remitențe, o afacere de multe miliarde de dolari, care încă este trecută prin mâinile unor intermediari scumpi.

Strike Global nu diferă mult de aplicațiile fintech tradiționale, dar utilizează rețeaua Lightning pentru tranzacții. Aceasta înseamnă că plățile sunt în principiu instantanee, și la doar o fracțiune din costurile plăților tradiționale.

Strike Global oferă două tipuri de transferuri, în funcție de locația beneficiarului. Pentru țările cu un sistem bancar dezvoltat, Strike permite utilizatorilor să efectueze plăți, fără a trece prin Bitcoin (BTC) ei înșiși. Strike va retrage automat bani din contul bancar al utilizatorului, îi va schimba în Bitcoin și apoi îi va schimba înapoi în moneda fiat a sistemului bancar utilizat de către beneficiar.

În mare parte, sistemul utilizează infrastructura de exchange existentă a Bitcoin, care permite deja remitențe mai ieftine, într-un mod mai simplu, atât timp cât utilizatorii sunt dispuși să treacă manual prin acest proces. Din moment ce exchange-urile naționale sunt de obicei integrate în sistemul bancar autohton, utilizarea de Bitcoin sau a altor criptomonede permite rate de conversie mult mai ieftine, comparativ cu banking-ul transfrontalier.

Pentru țările ce nu dețin un sistem bancar dezvoltat, Strike permite utilizatorilor să-și păstreze banii fie în Bitcoin, fie în Tether (USDT). Criptomonedele pot fi apoi schimbate în cash, sau monede fiat autohtone, prin intermediul soluțiilor ad-hoc, precum ATM-urile Bitcoin, LocalBitcoins, etc. Strike simplifică multe dintre procesele de schimb, pentru a face experiența similară celei întâlnite la alte aplicații fintech. (Sursa EN)

Investitorii pot acum tranzacționa Bitcoin futures, în Equos, fără dată de scadență

Equos, un exchange de monede digitale cu sediul în Singapore, operat de către Diginex a anunțat lansarea unui nou produs Bitcoin (BTC) futures, fără date de scadență, marcând astfel un progres semnificativ pe piața produselor financiare derivate BTC.

Compania a lansat Perpetual Futures Contract BTC, un produs despre care spune că este „foarte potrivit actualului mediu de tranzacționare.” Contractul perpetuu este orientat către traderii profesioniști, cu variate profiluri de risc și cu prețuri și lichidități furnizate de către formatorii de piață independenți.

Exchange-ul pretinde că noul său contract BTC este limitat de către resursele sale de lichidități, care sunt parțial finanțate prin intermediul comisioanelor și al profiturilor din tranzacții.

Spre deosebire de produsele futures tradiționale, un contract futures perpetuu nu are o dată fixă de scadență, ceea ce înseamnă că utilizatorul își poate menține poziția pentru atât de mult timp cât dorește. Contractele perpetue în Bitcoin sunt momentan oferite de către BitMEX, una dintre cele mai mari platforme de produse derivate crypto.

Richard Byworth, CEO-ul Diginex a spus că noul contract futures are ca scop aducerea funcționalității pe piața produselor derivate crypto, o mișcare ce, spune el, va „facilita o adoptare mai mare a activelor crypto, în rândul instituțiilor și al traderilor profesioniști.”

Acesta a continuat:

„Acesta este doar primul produs, dintr-o întreagă serie, ce va oferi investitorilor instrumente de acoperire mai dinamice, o lichidare mai echitabilă, o platformă care nu tranzacționează împotriva utilizatorilor săi și protecție pentru reputația investitorilor ce caută un ecosistem, care să fie conform cu politicile de KYC/AML.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.