Știri crypto & Bitcoin - Startup de donații crypto lansează un formular IRS în timp ce se apropie sezonul fiscal din SUA - Subsidiară a MicroStrategy va achiziționa Bitcoin după ce a încheiat un împrumut de 205 milioane de dolari – 04-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Startup de donații crypto lansează un formular IRS în timp ce se apropie sezonul fiscal din SUA - Subsidiară a MicroStrategy va achiziționa Bitcoin după ce a încheiat un împrumut de 205 milioane de dolari – 04-09-2022

Startup de donații crypto lansează un formular IRS în timp ce se apropie sezonul fiscal din SUA

Engiven, o platformă de donații crypto pentru întreprinderi, lucrează pentru a simplifica raportarea fiscală pentru donatorii de criptomonede și organizațiile non-profit, prin lansarea unui formular fiscal și a unui serviciu de evaluare pentru donațiile de criptomonede.

Platforma Engiven permite acum organizațiilor nonprofit și donatorilor să genereze automat formularul fiscal al Internal Revenue Service (IRS), a anunțat firma.

Potrivit Engiven, organizațiile nonprofit trebuie să depună formularul IRS 8282 pentru donații crypto de 500 de dolari sau mai mult, dacă fondurile donate sunt schimbate cu dolari americani, în timp ce donatorii trebuie să depună formularul 8283 împreună cu declarația de impozit pentru donații de 500 de dolari și mai mult. Platforma Engiven introduce automat datele donației în formularele fiscale IRS și trimite formularul completat către organizația nonprofit, pentru a fi semnat și depus.

În plus, Engiven va oferi o evaluare gratuită tuturor donatorilor crypto care donează criptomonede în valoare de 5.000 de dolari sau mai mult, folosind platforma sa.

Pentru a dona crypto în valoare de 5.000 de dolari sau mai mult, donatorilor li se cere ca fondurile donate să fie evaluate de un expert calificat. Potrivit lui Tony Oommen, vicepreședinte al organizației de caritate publică Fidelity Charitable, prețul unei evaluări calificate a criptomonedelor poate varia între 100 și 600 de dolari, pentru o donație de 5.000 de dolari.

James Lawrence, CEO al Engiven, a precizat că noile caracteristici și servicii fiscale de pe Engiven au ca scop final să ajute donatorii și organizațiile caritabile să se concentreze asupra misiunii lor, prin automatizarea procesului de creare a formularelor fiscale.

"Odată cu sezonul de impozitare, dorim să ne asigurăm că donatorii și organizațiile non-profit de pe platforma Engiven au formularele fiscale necesare, pre-completate, pentru a se conforma reglementărilor IRS pentru donațiile crypto", a declarat Lawrence. (Sursa EN)

Subsidiară a MicroStrategy va achiziționa Bitcoin după ce a încheiat un împrumut garantat cu crypto de 205 milioane de dolari

MacroStrategy, o subsidiară a firmei de business intelligence MicroStrategy, a declarat că va achiziționa Bitcoin, după ce a obținut un împrumut de mai multe milioane de dolari de la Silvergate Bank.

Într-un anunț, MicroStrategy a declarat că Silvergate a emis un împrumut de 205 milioane de dolari "garantat de Bitcoin deținut în contul colateral al MacroStrategy". Subsidiara firmei, MacroStrategy, va folosi veniturile împrumutului pentru a achiziționa Bitcoin (BTC), pentru a plăti taxele și dobânzile aferente împrumutului și pentru a gestiona cheltuielile generale ale companiei.

"Împrumutul SEN Leverage ne oferă oportunitatea de a ne consolida poziția de principal investitor public în Bitcoin", a declarat directorul general al MicroStrategy, Michael Saylor. "Utilizând capitalul din împrumut, am transformat efectiv Bitcoin-ul nostru în garanții productive, ceea ce ne permite să ne executăm în continuare strategia noastră de afaceri."

Lansat în 2020, serviciul de creditare Silvergate Exchange Network permite firmelor să obțină împrumuturi garantate cu BTC pentru dolari americani. Potrivit băncii, avea aproximativ peste 570 de milioane de dolari în angajamente la data de 31 decembrie.

De când a făcut o investiție de 250 de milioane de dolari în BTC în august 2020, MicroStrategy deține acum miliarde de dolari în activul crypto, în urma unor achiziții separate, folosind banii pe care îi are compania în numerar și veniturile din vânzările de note senior convertibile în oferte private către cumpărători instituționali. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.