Știri crypto & Bitcoin - Talos strânge 105 milioane de dolari pentru a deveni cel mai recent unicorn crypto - Michael Saylor liniștește investitorii după ce prăbușirile de pe piață afectează MSTR, BTC

Știri crypto & Bitcoin - Talos strânge 105 milioane de dolari pentru a deveni cel mai recent unicorn crypto - Michael Saylor liniștește investitorii după ce prăbușirile de pe piață afectează MSTR, BTC

Talos strânge 105 milioane de dolari pentru a deveni cel mai recent unicorn crypto

Compania crypto, Talos, susținută de PayPal, devine cel mai recent unicorn din industrie, ajungând la o evaluare de 1,25 miliarde de dolari, în urma unei noi finanțări.

Talos a strâns 105 milioane de dolari în cadrul unei runde de finanțare de serie B, condusă de o importantă firmă globală de capital de creștere, General Atlantic, potrivit unui anunț publicat pe 10 mai.

Finanțarea va ajuta Talos să își extindă platforma de active digitale de nivel instituțional, precum și să accelereze extinderea firmei în regiunea Asia-Pacific și în Europa.

La această majorare au participat firme importante atât din industria financiară tradițională, cât și din industria crypto, inclusiv firma de capital privat Stripes a lui Ken Fox, BNY Mellon, Citi, Wells Fargo Strategic Capital, firme de investiții precum DRW și SCB 10x, platforma de tranzacționare crypto Voyager și altele.

"Această investiție este cel mai recent exemplu al angajamentului BNY Mellon față de viitorul activelor digitale", a declarat Jason Vitale, șeful global FX al BNY Mellon. Acesta a adăugat că BNY Mellon se numără printre noii consilieri din cadrul Forumului investitorilor strategici al Talos care lucrează la crearea de soluții instituționale pentru piața crypto.

La runda de finanțare au participat, de asemenea, investitori existenți din runda de 40 de dolari din seria A a Talos, încheiată în mai 2021, inclusiv Andreessen Horowitz, PayPal Ventures, Fidelity Investments, Castle Island Ventures, Illuminate, Notation Capital și Initialized Capital.

Finanțarea este un indicator major al adoptării instituționale în creștere, a declarat co-fondatorul și CEO-ul Talos, Anton Katz:

"Această rundă de finanțare reprezintă un punct de inflexiune major pentru industrie. Am auzit de mult timp că "vin instituțiile". Instituțiile sunt acum aici, iar noi suntem extrem de mândri să fim platforma de tranzacționare a activelor digitale aleasă de instituții de top din întreaga lume." (Sursa EN)

Michael Saylor liniștește investitorii după ce prăbușirile de pe piață afectează MSTR, BTC

Directorul general al MicroStrategy și susținător al Bitcoin, Michael Saylor, este încrezător că deținerile de BTC ale firmei sale vor acoperi mai mult decât un potențial apel în marjă pe împrumuturile garantate cu Bitcoin.

Gigantul american de business intelligence și software a ținut prima pagină a ziarelor în 2021 cu o serie de investiții majore în Bitcoin. Saylor a fost o forță motrice în spatele deciziei MicroStrategy de a-și converti rezerva de trezorerie în deținerile BTC.

Piețele globale au suferit pierderi majore la începutul lunii mai, iar acțiunile Microstrategy nu au fost cruțate. MSTR și-a văzut valoarea scăzând cu 24%, iar valoarea Bitcoin s-a prăbușit, de asemenea, considerabil, împreună cu piețele de criptomonede în general.

Acest lucru este un motiv de îngrijorare, deoarece filiala MacroStrategy a companiei a contractat un împrumut de 205 milioane de dolari de la Silvergate Bank în martie 2022, o parte din Bitcoin-ul MicroStrategy fiind folosit ca garanție pentru datorie. MicroStrategy a folosit apoi veniturile pentru a continua strategia de achiziție de BTC a firmei.În cazul în care prețul BTC scade prea mult, acest lucru ar declanșa un apel în marjă la împrumutul Silvergate din cauza scăderii valorii activului garantat. Acesta a fost un punct central al apelului privind câștigurile companiei din luna mai - directorul financiar al companiei, Phone Le, confirmând că va trebui să vândă o parte din Bitcoin dacă prețul BTC va scădea sub 21.000 de dolari. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.