Știri crypto & Bitcoin - Venezuelenilor li s-au promis burse Axie Infinity pentru cursuri de formare crypto - Criptomonedele pot eroda baza de impozitare, spune șeful fiscului din Rusia – 11-02-2022

Un candidat la funcția de guvernator al Venezuelei a promis că va oferi burse pentru cetățenii interesați să se înscrie la Centrul de pregătire tehnică pentru minare și administrare a activelor crypto digitale.

Știri crypto & Bitcoin - Venezuelenilor li s-au promis burse Axie Infinity pentru cursuri de formare crypto - Criptomonedele pot eroda baza de impozitare, spune șeful fiscului din Rusia – 11-02-2022

Venezuelenilor li s-au promis burse Axie Infinity pentru cursuri de formare crypto

Un candidat la funcția de guvernator al Venezuelei a promis că va oferi burse pentru cetățenii interesați să se înscrie la Centrul de pregătire tehnică pentru minare și administrare a activelor crypto digitale.

José Alejandro Terán, aspirantul la postul de guvernator, care reprezintă partidul de guvernământ al țării, a demarat această inițiativă ca parte a programului La Guaira Digital, care are ca scop accelerarea creșterii și inducerea stabilității economice în țară.

După cum a fost relatat, centrul de formare al lui Terán va oferi bursierilor o pregătire specializată în tokeni nefungibili (NFT), minare și tranzacționare de criptomonede. În plus, unitatea va fi susținută de patru entități, și anume Superintendența Națională de Criptomonede (SUNACRIP), Academia Axie Infinity, grupul politic Independientes con Terán și tineretul Partidului Socialist Unit din Venezuela (JPsuv).

În plus față de inițiativele de burse pentru învățarea crypto, candidatul la funcția de guvernator are în vedere generarea a "o mie de locuri de muncă" prin această propunere:

"Consider că, ajutându-i pe tineri să construiască mai multe surse, asigurăm stabilitate economică pentru familiile lor. 1.000 de locuri de muncă într-un an, notați asta!".

Terán a promis, de asemenea, că formarea, alimentată de Axie Infinity Academy, va include instalarea și repararea rețelelor și a echipamentelor de minare, precum și tranzacționarea crypto. Potrivit datelor provenite de la Chainalysis, Venezuela se află pe locul șapte în Indexul global de adoptare a criptomonedelor. (Sursa EN)

Criptomonedele pot eroda baza de impozitare, spune șeful fiscului din Rusia

Serviciul Federal de Impozite din Rusia (FTS) monitorizează în mod activ piața criptomonedelor, pentru a preveni evaziunea fiscală, a declarat șeful FTS, Daniil Egorov.

Criptomonedele pot provoca o potențială "eroziune semnificativă" a bazei de impozitare a Rusiei, a susținut Egorov într-un interviu acordat publicației locale, RBC.

Dar tranzacțiile cu criptomonede sunt încă trasabile și ar trebui să fie raportate, a spus oficialul, adăugând că FTS este pregătit să implementeze sisteme automate de urmărire pentru a procesa volume mari de date.

"Când intri în spațiul digital, tot lași o urmă undeva. Și este o chestiune de timp până când această urmă va fi identificată", a declarat Egorov.

De asemenea, oficialul a menționat că FTS vine acum cu modalități de a răspunde la practicile de evaziune fiscală crypto, deoarece autoritatea caută să reducă astfel de activități, mai degrabă decât doar să le identifice. "Am dori să găsim soluții care să închidă o problemă ca fenomen, mai degrabă decât să identificăm doar acțiunile unui anumit jucător", a adăugat Egorov.

Vestea vine la scurt timp după ce Banca Rusiei a propus să introducă răspunderea penală pentru "circulația ilegală a activelor financiare digitale" ca parte a obiectivelor pieței financiare a țării pentru 2022 și pentru perioada 2023-2024. Ca parte a propunerii, banca centrală dorește să stabilească procedura de impozitare a criptomonedelor.

Duma de Stat a Rusiei a aprobat un proiect de lege privind impozitarea criptomonedelor, cerând rezidenților să raporteze tranzacțiile cu criptomonede a căror valoare totală depășește 7.800 de dolari pe an. Legislatorii au decis să atribuie un comitet responsabil, Comitetul pentru buget și impozite al Dumei de Stat, la mijlocul lunii octombrie.

Potrivit lui Serghei Khitrov, fondator al evenimentului rusesc de criptomonede Blockchain Life, afacerile crypto rusești ar putea genera impozite în valoare de până la 4 miliarde de dolari pe an. Potrivit acestuia, comunitatea crypto locală a demonstrat până în prezent un "eșec total" în a înțelege cum să plătească impozite pe crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.