Știri crypto & blockchain - Activiștii arhivează un ziar pro-democrație din Hong Kong pe blockchain - Platforma blockchain a guvernului statului australian poate preveni un infern de blocuri turn – 15-11-2021

Activiștii cibernetici din Hong Kong nu renunță la libertatea de exprimare și susțin articolele din tabloidul pro-democrație Apple Daily, folosind tehnologia blockchain.

Știri crypto & blockchain - Activiștii arhivează un ziar pro-democrație din Hong Kong pe blockchain - Platforma blockchain a guvernului statului australian poate preveni un infern de blocuri turn – 15-11-2021

Activiștii arhivează un ziar pro-democrație din Hong Kong pe blockchain

Activiștii cibernetici din Hong Kong nu renunță la libertatea de exprimare și susțin articolele din tabloidul pro-democrație Apple Daily, folosind tehnologia blockchain.

În urma unei anchete de securitate națională, Apple Daily a tipărit ultima sa ediție. Dar activiștii din Hong Kong au preluat de acolo și au încărcat articolele publicației pe o rețea distribuită, potrivit Reuters.

Ho, un activist anonim în vârstă de 21 de ani care lucrează în domeniul tehnologiei, a început să încarce articolele Apple Daily pe platforma descentralizată de stocare a fișierelor ARWeave. Susținută de investitori precum Andreessen Horowitz, platforma implementează o structură de tip blockchain numită blockweave pentru a permite stocarea permanentă a fișierelor într-o rețea distributed de calculatoare. Potrivit unor surse, peste 4.000 de articole din Apple Daily au fost încărcate pe ARWeave.

Apple Daily este unul dintre cele mai vocale ziare pro-democrație din Hong Kong, cunoscut ca fiind cel mai mare critic al Hong Kong-ului și al conducerii chineze. Poliția a înghețat activele mai multor companii legate de Apple Daily. În plus, au arestat cinci directori, ceea ce a dus la tipărirea ultimei ediții a tabloidului, la închiderea site-ului său și la ștergerea tuturor conturilor sale de pe rețelele de socializare.

"Nu fac acest lucru pentru că iubesc Apple Daily. Este ceea ce trebuie făcut", a declarat Ho. "Nu m-am gândit niciodată că Apple Daily va dispărea atât de repede". (Sursa EN)

Platforma blockchain a guvernului statului australian poate preveni un infern de blocuri turn

Firma de contabilitate KPMG a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorii imobiliari australieni Mirvac pentru a dezvolta o platformă bazată pe blockchain pentru a urmări proveniența clădirilor.

Platforma a fost comandată de guvernul statului New South Wales.

Inspirându-se din inițiativele lanțului de aprovizionare pentru a urmări produsele din carne de vită folosind blockchain, platforma va permite asigurătorilor de proprietăți, investitorilor și proprietarilor să acceseze date verificate privind resursele, subcontractorii și procesele de construcție utilizate în timpul construcției unei proprietăți.

Un model funcțional urmează să fie pus în funcțiune în termen de șase luni și va fi testat în clădirile existente care sunt supuse rectificării pe fondul recentei crize a placării inflamabile, pe lângă o viitoare dezvoltare de la Mirvac.

Integritatea și fiabilitatea construcțiilor imobiliare australiene au apărut ca o preocupare majoră după ce dezastrul Grenfell Tower din 2017 din Regatul Unit a determinat o anchetă națională privind siguranța materialelor utilizate în clădirile australiene în cursul anului 2019.

Raportul ulterior a estimat că ar costa aproximativ 4,2 miliarde $ pentru a repara mii de locuințe care sunt dotate cu placări periculoase de combustibil. Până în februarie 2021, s-a estimat că doar 11 din cele peste 3.400 de clădiri afectate au fost reparate.

William Payne, directorul digital al Mirvac, a subliniat provocarea cu care se confruntă consumatorii care doresc să acceseze certificarea și înregistrările detaliate privind siguranța materialelor și proceselor utilizate la construirea unei proprietăți:

"Cu cât ai mai multe informații despre ceea ce s-a folosit într-o clădire și înțelegând nu doar materialele fizice, ci și cine a fost implicat în instalarea lor și așa mai departe, cu atât mai multă încredere vor avea toate părțile în calitatea clădirii". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.