Știri crypto & blockchain - Banca centrală a Nigeriei publică un proiect de orientări privind proiectul CBDC e-naira - Banca centrală din Singapore preselectează 15 companii pentru dezvoltarea CBDC de retail – 29-12-2021

Banca Centrală a Nigeriei (CBN) a emis orientări preliminare pentru moneda digitală propusă, e-naira.

Știri crypto & blockchain - Banca centrală a Nigeriei publică un proiect de orientări privind proiectul CBDC e-naira - Banca centrală din Singapore preselectează 15 companii pentru dezvoltarea CBDC de retail – 29-12-2021

Banca centrală a Nigeriei publică un proiect de orientări privind proiectul CBDC e-naira

Banca Centrală a Nigeriei (CBN) a emis orientări preliminare pentru moneda digitală propusă, e-naira.

Într-un document de sensibilizare trimis băncilor comerciale din țară, CBN a prezentat mai multe caracteristici de proiectare a monedei digitale a băncii centrale (CBDC).

Potrivit documentului consultat, CBDC din Nigeria poartă numele de cod "Project Giant" și va fi raportată la valoarea naira.

Astfel, e-naira va oferi paritate de valoare, dar nu va fi o monedă purtătoare de dobândă. E-naira va funcționa în paralel cu moneda fiduciară a țării, CBN fiind responsabilă de emiterea, distribuirea și răscumpărarea monedei digitale, printre alte funcții de monitorizare și gestionare.

Pe baza documentului de sensibilizare, CBDC din Nigeria va funcționa în cadrul unei structuri etapizate de combatere a spălării banilor și de Know Your Customer (AML/KYC), cu diferite limite de tranzacționare.

Se pare că partea de jos a piramidei AML/KYC va cuprinde cetățenii nebancari, care vor fi obligați să furnizeze numerele de telefon legate de identitatea lor națională pentru verificare. Utilizatorii din această categorie vor fi limitați la o limită zilnică de tranzacționare de 50.000 de nairas (aproximativ 120 $).

Cetățenii cu conturi bancare se pot încadra în al doilea și al treilea nivel, în funcție de numărul de etape AML/KYC parcurse. Aceste două niveluri vor avea limite zilnice de 200.000 nairas (487 $) și, respectiv, 1 milion de nairas (2.438 $).

Utilizatorii celui de-al treilea nivel vor trebui probabil să finalizeze un proces fizic de verificare AML/KYC, pe lângă cerințele privind numărul de verificare bancară stipulate pentru nivelul doi. (Sursa EN)

Banca centrală din Singapore preselectează 15 companii pentru dezvoltarea CBDC de retail

Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a selectat 15 participanți la "Global CBDC Challenge" pentru a contribui la crearea unei monede digitale interne de retail a băncii centrale (CBDC).

Un anunț împărtășit de MAS arată că printre finaliști se numără șase companii din Singapore, patru din Statele Unite și câte una din Australia, Barbados, Germania, Franța și Elveția, dintre care doar trei câștigători vor fi selectați pentru a implementa un CBDC de retail în Singapore.

La scurt timp după ce banca centrală din Singapore a anunțat, la 28 iunie, premii în bani pentru idei de monedă digitală, se pare că la provocare au participat peste 300 de companii fintech răspândite în peste 50 de țări.

Printre finaliștii la nivel mondial se numără ANZ Banking Group Limited (Australia), Bitt (Barbados), Giesecke+Devrient advance52 GmbH (Germania), Criteo (Franța) și Soramitsu (Elveția).

La nivel local, consorțiile singaporeze preselecționate includ Citibank N.A., HSBC Bank Limited și HSBC Holdings plc, IDEMIA, IOG Singapore Pte Ltd., Standard Chartered Bank și Xfers Pte. Ltd.

Companiile cu sediul în Statele Unite sunt cLabs Inc., Consensys, Extolabs LLC și IBM.

Această inițiativă de construire a unui CBDC de retail pentru Singapore va fi completată de un premiu în bani în valoare de 50.000 de dolari singaporezi (37.000 $). După cum s-a discutat într-un anunț mai vechi, cei 15 finaliști vor fi îndrumați de către MAS și "vor avea acces la APIX Digital Currency Sandbox pentru realizarea rapidă de prototipuri de soluții de monedă digitală". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.