Știri crypto & blockchain - Candidatul desemnat de comisia electorală kenyană pledează pentru votul blockchain - Reprezentantul Tom Emmer introduce un proiect de lege pentru a oferi siguranță pentru activele digitale – 25-11-2021

Justus Abonyo, fost președinte al Partidului Social Democrat din Kenya și actual candidat la funcția de comisar al Comisiei Electorale și de Frontieră Independente (IEBC) din această țară, a cerut adoptarea votului prin blockchain.

Știri crypto & blockchain - Candidatul desemnat de comisia electorală kenyană pledează pentru votul blockchain - Reprezentantul Tom Emmer introduce un proiect de lege pentru a oferi siguranță pentru activele digitale – 25-11-2021

Candidatul desemnat de comisia electorală kenyană pledează pentru votul blockchain

Justus Abonyo, fost președinte al Partidului Social Democrat din Kenya și actual candidat la funcția de comisar al Comisiei Electorale și de Frontieră Independente (IEBC) din această țară, a cerut adoptarea votului prin blockchain.

Potrivit unui raport al publicației kenyene de știri The Star, Abonyo a vorbit despre acest lucru în timp ce s-a prezentat în fața comitetului de selecție care supervizează numirea comisarilor IEBC la Centrul Internațional de Convenții Kenyatta.

Exprimându-și sprijinul pentru adoptarea votului prin blockchain, Abonyo a spus că o astfel de mișcare ar avea beneficii semnificative, cu economii de costuri de până la 300%, declarând:

"Costul unui buletin de vot în Kenya variază între 7 și 25 de dolari (700 de șilingi și 2.500 de șilingi). Dacă folosim tehnologia blockchain, acest cost va scădea la ~0,5 dolari (50 de șilingi). Acesta este un domeniu pe care l-aș explora în calitate de comisar."

Aspirantul la funcția de comisar al IEBC a susținut, de asemenea, că adoptarea votului blockchain va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea transparenței și securității alegerilor din Kenya. Apelul lui Abonyo pentru adoptarea noii tehnologii vine, de asemenea, în contextul în care țara se pregătește pentru alte alegeri generale în 2022.

Scrutinul prezidențial precedent din Kenya, din 2017, ar fi fost afectat de acuzații privind compromiterea sistemului electronic de vot al IEBC. Aceste afirmații au fost credibilizate și mai mult de uciderea directorului IT al IEBC cu câteva zile înainte de scrutin. (Sursa EN)

Reprezentantul Tom Emmer introduce un proiect de lege pentru a oferi siguranță pentru activele digitale

Reprezentanții Congresului SUA au introdus la 15 iulie un proiect de lege bipartizan cu scopul de a oferi o definiție clară a activelor, cum ar fi tokenii digitali și alte tehnologii emergente, în cadrul legislației actuale privind valorile mobiliare.

Cunoscut sub numele de Security Clarity Act, proiectul de lege a fost introdus de către reprezentantul Tom Emmer (R-MN), reprezentantul Darren Soto (D-FL) și reprezentantul Ro Khanna (D-CA). Această legislație urmărește să schimbe definiția unui termen care este utilizat de peste 75 de ani. Statutul oricărui activ vândut drept "contract de investiții" ar deveni un "activ al contractului de investiții".

Potrivit comunicatului, acest proiect de lege ar oferi o soluție pentru cei care au respectat cerințele actuale de înregistrare a valorilor mobiliare sau s-au calificat pentru o scutire. După ce au îndeplinit aceste cerințe, antreprenorii ar putea să își distribuie activele fără teama unor sarcini de reglementare suplimentare.

Emmer a detaliat:

"A existat o abordare nerezonabilă din partea autorităților de reglementare cu privire la modul în care ar trebui aplicate legile federale privind valorile mobiliare în cazul tranzacțiilor care implică vânzarea de tokeni bazați pe blockchain, iar această lipsă de claritate dăunează inovației americane. Între reglementarea prin aplicarea legii și deciziile juridice diferite privind clasificarea acestor active, incertitudinea de reglementare a împiedicat creșterea tehnologiei blockchain, lăsându-i pe mulți să ducă tehnologia peste hotare,"

Legea privind claritatea valorilor mobiliare se dorește a fi un proiect de lege neutru din punct de vedere tehnologic, potrivit reprezentantului. Acesta s-ar aplica în mod egal tuturor activelor, tangibile sau digitale, și afirmă că un activ al unui contract de investiții, cum ar fi un token digital, este separat și distinct de oferta din care ar fi putut face parte. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.