Știri crypto & blockchain - Coinbase neagă rapoartele de vânzare a datelor clienților către guvernul SUA - Fundația TON lansează nume de domenii similare cu serviciul de nume Ethereum

Știri crypto & blockchain - Coinbase neagă rapoartele de vânzare a datelor clienților către guvernul SUA - Fundația TON lansează nume de domenii similare cu serviciul de nume Ethereum

Coinbase neagă rapoartele de vânzare a datelor clienților către guvernul SUA

Platforma de exchange crypto, Coinbase a negat informațiile potrivit cărora compania vinde informații despre clienții săi către United States Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agenție care funcționează în cadrul Departamentului de Securitate Internă al țării.

A circulat online informația potrivit căreia Coinbase ar fi furnizat date de geolocație către ICE. Din această cauză, utilizatorii Twitter, precum Solobase Mac, au fost șocați și au remarcat că "nu s-au înscris pentru asta".

Într-o declarație pe Twitter, Coinbase a precizat că firma "nu vinde date de proprietate ale clienților". Exchange-ul a subliniat că principala sa prioritate este să ofere o experiență sigură și securizată utilizatorilor platformei.

În plus, platforma crypto a explicat, de asemenea, că instrumentele sale Coinbase Tracer sunt create pentru a respecta cerințele guvernamentale. Coinbase a precizat că acestea sunt folosite pentru a investiga infracțiuni legate de finanțe, cum ar fi finanțarea terorismului și spălarea de bani. Potrivit exchange-ului, informațiile pe care le furnizează guvernului provin doar din surse publice și nu din datele utilizatorilor Coinbase.

În septembrie 2021, Coinbase a încheiat un acord cu ICE pentru dezvoltarea de software pentru agenția guvernamentală. Acordul obligă exchange-ul să furnizeze "software de dezvoltare de aplicații as-a-service" către ICE în schimbul a 1,36 milioane de dolari. (Sursa EN)

Fundația TON lansează nume de domenii similare cu serviciul de nume Ethereum

Fundația The Open Network (TON) este cea mai recentă companie de criptomonede care și-a îmbunătățit ecosistemul cu nume de domenii asemănătoare cu Ethereum Name Service (ENS).

Fundația TON a anunțat lansarea TON DNS, un nou serviciu care permite utilizatorilor să atribuie nume lizibile de către oameni portofelelor crypto, smart contracts și site-urilor web.

Asemănător altor nume de domenii populare legate de criptomonede, precum ".eth" sau ".crypto", zona de domenii pentru TON DNS este ".ton" și va permite utilizatorilor să acceseze aplicațiile descentralizate într-un mod simplu.

Cu TON DNS, utilizatorii vor putea folosi nume de domenii simple și scurte în loc să tasteze un șir lung de litere și numere.

Un nume de domeniu creat cu ajutorul TON DNS nu va funcționa doar ca o poreclă, ci va debloca și o adresă de portofel. Fundația TON intenționează, de asemenea, să își integreze tehnologia TON DNS în instrumentele TON Sites și TON Proxy, care sunt așteptate să fie lansate în trimestrul al treilea din 2022.

"Un nume de domeniu .ton, prin urmare, va fi o alternativă binevenită la registrele de domenii centralizate, care au capacitatea de a bloca în mod arbitrar domeniul unui site web", se arată în anunț.

Odată cu lansarea TON DNS, fundația a anunțat că va organiza o licitație a primelor nume de domenii ".ton". Licitația a fost "concepută pentru a fi cât mai descentralizată posibil, cu condiții egale" pentru toți participanții, a precizat Fundația TON, adăugând că aceasta va fi derulată pe baza unor smart contracts pentru o perioadă de șapte zile."În special, monedele provenite din vânzarea fiecărui domeniu vor fi scoase din circulație - acești tokeni vor fi trimiși într-un smart contract din care nu vor putea fi retrași", se menționează în anunț. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.