Știri crypto & blockchain - Criptomonedele sunt în plină expansiune în India, în ciuda temerilor de interzicere - Banca Europeană de Investiții ar urma să emită obligațiuni cu tehnologie blockchain – 16-10-2021

În ultimele luni, India a fost subiectul unor speculații intense cu privire la viitorul statut juridic al Bitcoin (BTC) și al altor criptomonede.

Știri crypto & blockchain - Criptomonedele sunt în plină expansiune în India, în ciuda temerilor de interzicere - Banca Europeană de Investiții ar urma să emită obligațiuni cu tehnologie blockchain – 16-10-2021

Criptomonedele sunt în plină expansiune în India, în ciuda temerilor de interzicere

În ultimele luni, India a fost subiectul unor speculații intense cu privire la viitorul statut juridic al Bitcoin (BTC) și al altor criptomonede.

Speculațiile au luat amploare în februarie, când un ministru indian anonim a declarat pentru Bloomberg că o interdicție generală la nivel național privind criptomonedele este iminentă și că deținătorii vor avea la dispoziție câteva luni pentru a se debarasa de monedele și tokenii lor.

Temerile au fost apoi atenuate - într-o oarecare măsură - când ministrul de finanțe Nirmala Sitharaman a declarat pentru CNBC că rapoartele privind o interdicție totală a criptomonedelor au fost exagerate, adăugând că orice reglementare în curs de adoptare va avea o abordare mult mai "calibrată".

Poate că această promisiune de calibrare a fost cea care a provocat o creștere masivă a numărului de înscrieri la unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto din India, WazirX. Șefa de comunicare de la WazirX, Priyanka Sharma, a declarat că WazirX a înregistrat mai multe înscrieri în primele șase zile ale lunii aprilie 2021 decât în toate primele șase luni ale anului precedent.

Un alt exchange crypto indian, CoinDCX, a înregistrat o dublare a numărului de înscrieri în primul trimestru din 2021, comparativ cu ultimele luni din 2020, a declarat co-fondatorul și directorul general al firmei, Sumit Gupta.

Pesimismul care provine din temerile reale privind o interdicție a criptomonedelor la nivelul întregii țări pare să fi fost contrabalansat de optimismul stârnit de evoluțiile din alte părți ale lumii. (Sursa EN)

Banca Europeană de Investiții ar urma să emită obligațiuni cu tehnologie blockchain

Se pare că Banca Europeană de Investiții, o instituție financiară internațională deținută de statele membre ale Uniunii Europene, explorează tehnologia blockchain pentru a emite obligațiuni digitale.

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, BEI a angajat bănci globale importante, precum Goldman Sachs, Banco Santander și Société Générale, pentru a analiza o potențială tranzacție care implică o obligațiune denominată în euro emisă pe un blockchain.

Citând o persoană familiarizată cu această chestiune, Bloomberg afirmă că BEI intenționează să implementeze tehnologia blockchain pentru înregistrarea și decontarea obligațiunilor digitale. BEI nu a răspuns imediat solicitării Cointelegraph de a face comentarii.

Blockchain, tehnologia care stă la baza criptomonedelor precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), a fost implementată din ce în ce mai mult pe piața obligațiunilor în ultimii ani. Potrivit HSBC, blockchain prezintă oportunități de economisire a costurilor de "peste 10 ori" pentru piața obligațiunilor, reducând nevoia de intermediari și permițând emiterea de către proiecte mai mici.

În calitate de organ de investiții al Uniunii Europene, BEI a fost adesea în fruntea inovațiilor pe piețele europene de capital de împrumut. În 2007, BEI a emis prima obligațiune verde din lume, denumită "obligațiune de sensibilizare privind schimbările climatice". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.