Știri crypto & blockchain - "De la dial-up la bandă largă": Directorul Banco Santander vorbește despre utilizarea DLT în domeniul financiar - Alchemy strânge 80 de milioane $ pentru a alimenta boom-ul NFT – 25-10-2021

John Whelan, șeful laboratorului blockchain al Banco Santander din Madrid, a subliniat recent potențialul de creștere a adoptării tehnologiei distributed ledger, în sectorul financiar general.

Știri crypto & blockchain - "De la dial-up la bandă largă": Directorul Banco Santander vorbește despre utilizarea DLT în domeniul financiar - Alchemy strânge 80 de milioane $ pentru a alimenta boom-ul NFT – 25-10-2021

"De la dial-up la bandă largă": Directorul Banco Santander vorbește despre utilizarea DLT în domeniul financiar

John Whelan, șeful laboratorului blockchain al Banco Santander din Madrid, a subliniat recent potențialul de creștere a adoptării tehnologiei distributed ledger, în sectorul financiar general.

Vorbind în cadrul unui webinar organizat de Fintech Surge și Future Blockchain Summit, Whelan a remarcat:

"Mi-aș putea imagina un viitor în care există o rețea globală de decontare pentru o clasă de active de valori mobiliare care funcționează într-un strat complet controlat, privat, cu permisiune - doi pe o rețea blockchain publică."

Deși a recunoscut că rețelele blockchain publice actuale ar putea să nu fie optimizate pentru tranzacțiile de înaltă frecvență, Whelan a subliniat că acestea sunt potrivite pentru decontările din domeniul serviciilor financiare.

"Decontarea nu este ceva ce trebuie să se întâmple instantaneu", a declarat Whelan, adăugând: "De obicei, pe piața financiară, decontarea este T+5 - convenim asupra unei tranzacții și așteptăm cinci zile pentru decontare."

Pentru Whelan, părțile interesate din industria serviciilor financiare văd un potențial semnificativ în reducerea debitului de decontare prin intermediul rețelelor blockchain.

De asemenea, șeful departamentului de active digitale de la Banco Santander a declarat că utilizarea DLT în finanțele tradiționale trebuie să ajungă la un punct în care ERC-20, sau orice alt standard de token bazat pe blockchain, să devină potrivit pentru utilizarea în ceea ce Whelan a numit "DeFi reglementată" sau "reg-DeFi".

La începutul lunii aprilie, Rune Christensen, CEO al MakerDAO, a declarat că DeFi va avea nevoie de claritate în materie de reglementare pentru a trece de la faza actuală de bulă izolată spre o interfață mai semnificativă cu finanțele obișnuite. (Sursa EN)

Alchemy strânge 80 de milioane $ pentru a alimenta boom-ul NFT

Dezvoltatorul Blockchain, Alchemy, a anunțat că a strâns 80 de milioane $ într-o rundă din seria B pentru a dezvolta în continuare platformele care alimentează piețele de tokeni nefungibili.

Runda de finanțare, a fost condusă de managerul de investiții Coatue, axat pe tehnologie, și de Addition Capital, un fond de risc al investitorului american, Lee Fixel.

La runda de finanțare a participat, de asemenea, familia Glazer, care deține Tampa Bay Buccaneers și Manchester United, precum și firma de capital de risc DFJ Growth, care a investit, de asemenea, în Coinbase, SpaceX și Stripe.

Trupa The Chainsmokers și actorul Jared Leto au contribuit, de asemenea, la runda de finanțare care aduce evaluarea Alchemy la 500 de milioane $. Printre finanțatorii existenți se numără Pantera Capital, Coinbase, Samsung, Universitatea Stanford și o serie de persoane de profil, cum ar fi Charles Schwab și cofondatorul Yahoo, Jerry Yang.

Potrivit CNBC, Alchemy a beneficiat de nebunia NFT, deoarece acționează ca intermediar între blockchain-ul propriu-zis și aplicațiile și colecțiile de NFT care rulează pe acesta. Alchemy, care a fost lansată în decembrie 2019, a înregistrat o creștere exponențială de 97 de ori pe platforma sa în ultimele opt luni, iar numărul de companii pe care le alimentează s-a dublat în primul trimestru.

Firma a dezvoltat platforma care alimentează Dapper Labs, care, la rândul său, a lansat unele dintre cele mai de succes colecții NFT de până acum, inclusiv CryptoKitties, și NBA Top Shot, extrem de populară. Alchemy a fost, de asemenea, implicată în NFT-ul record al artistului digital Beeple, care s-a vândut cu 69 de milioane de dolari în martie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.