Știri crypto & blockchain - Fantom crește cu 52% în urma upgrade-ului rețelei - IOHK se asociază cu guvernul etiopian pentru a moderniza sistemul educațional – 22-10-2021

Input Output Hong Kong, sau IOHK, ajută guvernul Etiopiei să utilizeze tehnologia blockchain pentru a-și revizui sistemul de educație.

Știri crypto & blockchain - Fantom crește cu 52% în urma upgrade-ului rețelei - IOHK se asociază cu guvernul etiopian pentru a moderniza sistemul educațional – 22-10-2021

Fantom crește cu 52% în urma upgrade-ului rețelei

Tokenul platformei de smart contracts Fantom, FTM, a fost supus unei creșteri de preț de 52%, ca urmare a implementării cu succes a unui nou upgrade al rețelei.

Denumită "Go-Opera", cea mai recentă actualizare a Fantom introduce o serie de modificări tehnice care, potrivit unei explicații recente a Fundației Fantom, face ca rețeaua să fie mai rapidă, mai eficientă și mai fiabilă.

Prețul monedei a urcat de la 0,461821 $ până la 0,705069 $ în perioada premergătoare și ulterioară actualizării.

Fantom nu folosește un blockchain în sensul tradițional, ci se bazează pe tehnologia Directed Acyclic Graph. Acest lucru permite confirmarea asincronă a tranzacțiilor, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu trebuie să formeze o singură coadă pentru spațiul de blocuri, ca în cazul unui blockchain obișnuit.

Potrivit Fundației Fantom, actualizarea Go-Opera face ca Fantom să fie mai eficientă în procesarea tranzacțiilor, reducând timpul de confirmare la 1 secundă. De asemenea, reduce timpul necesar pentru ca nodurile să se sincronizeze cu rețeaua la un sfert din cât era anterior. (Sursa EN)

IOHK se asociază cu guvernul etiopian pentru a moderniza sistemul educațional

Input Output Hong Kong, sau IOHK, ajută guvernul Etiopiei să utilizeze tehnologia blockchain pentru a-și revizui sistemul de educație.

Ramura de cercetare și dezvoltare din spatele Cardano își desfășoară expertiza pentru a oferi autorităților etiopiene un nou sistem de identificare a elevilor și profesorilor, de verificare digitală a notelor și de monitorizare de la distanță a performanțelor școlare. Atala PRISM ID al IOHK va permite autorităților să creeze o evidență inviolabilă a performanțelor educaționale pentru cinci milioane de elevi din 3.500 de școli. De asemenea, va permite guvernului etiopian să restrângă locațiile și cauzele rezultatelor educaționale slabe.

John O'Connor, directorul unității de operațiuni din Africa a IOHK, a calificat sistemul educațional etiopian bazat pe blockchain drept o "piatră de hotar" pentru organizația sa. El a explicat:

"După cinci ani de cercetare și dezvoltare, Cardano este acum suficient de matur pentru a susține o soluție blockchain care poate fi extinsă pentru a servi o întreagă populație națională".

IOHK consideră că actuala transformare pe bază de blockchain a sistemului de învățământ din Etiopia ar putea fi extinsă și la instituțiile postliceale, în special în ceea ce privește aplicarea verificării digitale.

Getahun Mekuria, ministrul educației din Etiopia, a comentat inițiativa:

"Credem că blockchain oferă o oportunitate cheie pentru a pune capăt excluziunii digitale și pentru a lărgi accesul la învățământul superior și la locurile de muncă."

De-a lungul anilor, Africa a fost una dintre principalele ținte de dezvoltare ale IOHK. În 2019, organizația s-a angajat într-o nouă inițiativă de formare în Etiopia și Uganda, învățând femeile cum să codifice în Haskell, principalul limbaj de programare din spatele Cardano. Dincolo de inițiativele locale, Africa este o parte centrală a viziunii IOHK de a aduce servicii financiare pentru "populația nebancară" din lume, care este estimată la aproximativ 1,7 miliarde. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.