Știri crypto & blockchain - Fundația 1inch actualizează cadrul de guvernanță - Ethereum 2.0 se apropie de pragul de 6 milioane de ETH staked – 18-11-2021

Fundația 1inch, ramura non-profit a agregatorului de schimburi descentralizate 1inch, a introdus schimbări importante în cadrul său de guvernanță, menite să simplifice procesul de propuneri.

Știri crypto & blockchain - Fundația 1inch actualizează cadrul de guvernanță - Ethereum 2.0 se apropie de pragul de 6 milioane de ETH staked – 18-11-2021

Fundația 1inch actualizează cadrul de guvernanță

Fundația 1inch, ramura non-profit a agregatorului de schimburi descentralizate 1inch, a introdus schimbări importante în cadrul său de guvernanță, menite să simplifice procesul de propuneri.

Fundația a anunțat crearea 1inch Network Governance, care completează cadrul de "guvernanță instantanee" pe care protocolul l-a lansat în decembrie 2020. Guvernanța instantanee a oferit deținătorilor de tokeni 1inch posibilitatea de a vota asupra modificărilor aduse parametrilor protocolului.

1inch Network Governance este descris ca fiind "un sistem similar cu cel al multor alte proiecte de top bazate pe Ethereum", inclusiv un proces ușor de utilizat pentru a propune îmbunătățiri ale protocolului.

"Spre deosebire de guvernanța instantanee, care se concentrează pe parametrii de protocol, guvernanța rețelei 1inch se va concentra pe îmbunătățiri majore care ar face diferența pentru întregul ecosistem 1inch și, posibil, pentru spațiul DeFi în general", a declarat fundația.

Utilizatorii pot participa la procesul de guvernare vizitând forumul public 1inch și selectând o subcategorie pentru propunerea lor. Procesul de propunere constă în trei etape: Discuție, formalizare și instantaneu. În timpul etapei de instantaneu se va finaliza votul în afara lanțului pentru propunere. Vor putea participa toți deținătorii de tokeni 1INCH, și nu doar stakerii. (Sursa EN)

Ethereum 2.0 se apropie de pragul de 6 milioane de ETH staked

Ethereum 2.0 se apropie de ceea ce unii numesc o piatră de hotar majoră în scurta sa istorie - 6 milioane de Ether (ETH) staked. Ethereum Launchpad, portalul Ethereum 2.0 pentru ca validatorii să poată face stake cu monedele lor, arată că aproximativ 5,9 milioane de Ether staked și aproape 180.000 de validatori au alimentat blockchain-ul.

Această medie este puțin mai mare decât minimul de 32 de Ether staked, necesar pentru a activa software-ul de validare și a deveni un nod de validare în rețea. Acest lucru reprezintă o investiție de 66.560 $ pentru a participa ca validator în rețea la prețul mediu al exchange-ului crypto, la momentul publicării.

Potrivit Fundației Ethereum, validatorii "sunt responsabili de stocarea datelor, de procesarea tranzacțiilor și de adăugarea de noi blocuri în blockchain".

Atunci când Ethereum 2.0 a fost lansat online pentru prima dată în decembrie 2020, fundația a cerut ca un minim de 524.288 ETH să fie staked înainte de lansare. Așadar, în șase luni, Ethereum s-a îmbogățit cu de 10 ori mai mulți validatori decât cerințele minime de rețea decise de fundație anul trecut.

Cele 5,9 milioane de Ether staked valorează aproximativ 12,29 miliarde $ în valoare de schimb pe piață. Această cifră reprezintă suma de bani pe care aproape 180.000 de validatori au blocat-o în depozit, pentru oportunitatea de a alimenta blockchain-ul.

Acest lucru îi califică drept participanți de bună-credință în rețea, cu o miză în respectarea regulilor și în menținerea unui comportament și a unui software rău intenționat în afara rețelei Ethereum. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.