Știri crypto & blockchain - Platforma de active crypto, Pintu din Indonezia, strânge 113 milioane de dolari în rundă de seria B - Dezvoltatorii Solana abordează bug-urile în speranța de a preveni alte avarii

Știri crypto & blockchain - Platforma de active crypto, Pintu din Indonezia, strânge 113 milioane de dolari în rundă de seria B - Dezvoltatorii Solana abordează bug-urile în speranța de a preveni alte avarii

Platforma de active crypto, Pintu din Indonezia, strânge 113 milioane de dolari în rundă de seria B

Platforma indoneziană de criptomonede, Pintu, a anunțat încheierea unei runde de finanțare Seria B de 113 milioane de dolari, la care au participat patru investitori importanți: Pantera Capital, Intudo Ventures, Lightspeed și Northstar Group.

Licențiată de către Agenția de reglementare a tranzacțiilor futures cu mărfuri, sau Bappebti, din cadrul Ministerului Comerțului, Pintu se adresează investitorilor indonezieni în criptomonede care tranzacționează criptomonede populare, inclusiv Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Bappepti a evidențiat anterior că numărul investitorilor indonezieni în crypto în 2022 s-a dublat față de 2021, la care Jeth Soetoyo, fondator și CEO al Pintu, a declarat:

"Credem că adoptarea crypto în Indonezia este doar la început, iar educarea utilizatorilor cu privire la elementele fundamentale este esențială pentru a ne asigura că această creștere continuă într-un mod sănătos."

Cea mai recentă injecție de fonduri, de 113 milioane de dolari, va fi redirecționată pentru a scala ofertele existente ale platformei, cum ar fi introducerea de noi caracteristici și suport pentru blockchains. De asemenea, compania intenționează să adauge mai mulți tokeni și să lanseze noi produse pentru a-și consolida în continuare poziția în Indonezia.

În cei doar doi ani de la înființare, Pintu a lansat numeroase funcții pe aplicația sa mobilă care le permite utilizatorilor să câștige și să mizeze pe crypto deținerile lor. În plus, o parte din finanțarea din seria B va fi dedicată Pintu Academy, un program educațional pentru comercianții de crypto care își propune să răspândească conștientizarea cu privire la oportunitățile și riscurile investițiilor în crypto. (Sursa EN)

Dezvoltatorii Solana abordează bug-urile în speranța de a preveni alte avarii

Dezvoltatorii au remediat o eroare de execuție care a cauzat cea mai recentă întrerupere a rețelei Solana (SOL).

Potrivit unui raport publicat de Solana Labs, cea de-a cincea întrerupere a rețelei Solana din 2022 a fost cauzată de o eroare în "funcția de tranzacții nonce durabile", care a făcut ca rețeaua să nu mai producă blocuri timp de aproximativ patru ore și jumătate.

"Funcția de tranzacții nonce durabile a fost dezactivată în versiunile v1.9.28/v1.10.23 pentru a preveni oprirea rețelei în cazul în care aceeași situație ar apărea din nou."

"Tranzacțiile nonce durabile nu vor fi procesate până când nu se aplică măsurile de atenuare, iar caracteristica va fi reactivată într-o versiune viitoare", au adăugat aceștia.

Termenul de "tranzacții durable nonce" se referă la un tip de tranzacție pe Solana care este proiectat să nu expire, spre deosebire de o tranzacție normală pe rețea, care are de obicei o durată de viață scurtă, de aproximativ două minute, înainte ca un blockhash să devină prea vechi pentru a fi validat.

În general, este utilizat pentru a sprijini tranzacțiile legate de căi precum serviciile de custodie, care necesită mai mult timp decât cel obișnuit "pentru a produce o semnătură pentru tranzacție", potrivit documentației Solana.

Solana Labs a precizat că tranzacțiile durable nonce necesită un "mecanism separat pentru a preveni dubla procesare și sunt procesate în serie", însă un bug de execuție s-a prezentat după ce o tranzacție durable nonce a fost procesată ca o tranzacție obișnuită și a eșuat, dar a fost apoi retransmisă din nou și a dus la oprirea rețelei."După ce tranzacția eșuată a fost procesată, dar înainte ca nonce-ul să fie utilizat din nou, utilizatorul a retransmis aceeași tranzacție pentru procesare. Această retrimitere a activat bug-ul din timpul de execuție", se arată în raport. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.