Știri crypto & blockchain - Raportul BRI avertizează cu privire la amenințarea de tip front-running în minarea crypto - Bifrost lansează SALP 2.0 upgradat, după ce protocolul a ajutat la obținerea a 450 de milioane de dolari prin licitații parachain

Știri crypto & blockchain - Raportul BRI avertizează cu privire la amenințarea de tip front-running în minarea crypto - Bifrost lansează SALP 2.0 upgradat, după ce protocolul a ajutat la obținerea a 450 de milioane de dolari prin licitații parachain

Raportul BRI avertizează cu privire la amenințarea de tip front-running în minarea crypto

Începând cu anul 2020, crypto miners de pe blockchain-ul Ethereum au extras de la alți investitori aproximativ 600 de milioane de dolari prin miners, potrivit unui nou raport al Băncii Reglementelor Internaționale (BRI), care se concentrează pe practicile incorecte obișnuite din industria de minare crypto.

Buletinul, "Miners ca intermediari: valoarea extractibilă și manipularea pieței în crypto și DeFi", sugerează trei concluzii cheie din cercetarea efectuată de BRI cu privire la funcționarea protocolului Ethereum.

Prima nu este deloc surprinzătoare, care a observat că Ether (ETH) și protocoalele financiare descentralizate (DeFi) construite pe acesta "se bazează pe validatori sau "miners" ca intermediari pentru a verifica tranzacțiile și a actualiza registrul". Teza principală a raportului este formulată în jurul abuzurilor pe care acești intermediari le pot face sub forma "miner extractable value" (MEV):

"Deoarece acești intermediari pot alege ce tranzacții adaugă în registrul de evidență și în ce ordine, ei se pot angaja în activități care ar fi ilegale pe piețele tradiționale, cum ar fi front-running și tranzacții sandwich."

O definiție mai precisă din raport califică MEV ca fiind "profitul pe care miners îl pot lua de la alți investitori prin manipularea alegerii și a succesiunii tranzacțiilor adăugate la blockchain". Autorii estimează că una din 30 de tranzacții în blockchain-ul Ethereum este adăugată de miners pentru profituri artificiale. (Sursa EN)

Bifrost lansează SALP 2.0 upgradat, după ce protocolul a ajutat la obținerea a 450 de milioane de dolari prin licitații parachain

Bifrost, un protocol Web 3.0 pentru instrumente derivate care oferă lichiditate descentralizată între lanțuri pentru activele mizate, a lansat protocolul upgradat, Slot Liquidity Auction Protocol, denumit "SALP 2.0". Proiecte precum Moonbeam, Unique network, OAK network, Polkadex etc., și-au organizat crowdloan-urile parachain pe Kusama și Polkadot prin intermediul SALP original. Un total de 177 690 vsKSM (439 milioane de dolari) și 3 045 564 vsDOT (21 milioane de dolari) a fost emis prin intermediul acestui protocol.

Protocolul SALP funcționează prin eliberarea lichidității de tokeni mizați în timpul unei licitații; derivatele lichide, cum ar fi vsDOT și vsKSM, sunt emise în proporție de 1:1 pentru tokenii mizați. Atât vsDOT, cât și vsKSM pot fi utilizate pentru aplicații financiare descentralizate, sau DeFi, aplicații și recompense în întregul ecosistem, atâta timp cât tokenii nativi rămân blocați pe durata închirierii parachain.

Se evită astfel costul de oportunitate al blocării monedelor lor. Cu toate acestea, noul SALP 2.0 permite utilizatorilor să obțină tokeni lichizi prin investiții directe, nu doar prin participarea la crowdloan. Tyrone Pan, șeful departamentului de dezvoltare de la Bifrost, a comentat:"Actualizarea SALP 2.0 generează o piață de obligațiuni pentru activele Crowdloan, îmbunătățind eficiența lichidității vsToken & vsBond, în timp ce scade pragul pentru utilizatori. Acest model nu numai că facilitează utilizatorilor Crowdloan să gestioneze instrumente derivate, dar combină inteligent Crowdloan cu DeFi." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.