Știri crypto & blockchain - Reserve Bank din India analizează primii pași către o eventuală CBDC - KFC Korea și piața TriumphX semnează un acord pentru a dezvolta conținut NFT – 30-11-2021

Reserve Bank of India, sau RBI, continuă să investigheze emiterea unei monede digitale a băncii centrale, sau CBDC.

Știri crypto & blockchain - Reserve Bank din India analizează primii pași către o eventuală CBDC - KFC Korea și piața TriumphX semnează un acord pentru a dezvolta conținut NFT – 30-11-2021

Reserve Bank din India analizează primii pași către o eventuală CBDC

Reserve Bank of India, sau RBI, continuă să investigheze emiterea unei monede digitale a băncii centrale, sau CBDC.

T Rabi Sankar, viceguvernatorul RBI, a declarat într-un discurs organizat de Vidhi Center for Legal Policy că monedele digitale private ar putea fi o parte din ceea ce face ca CBDC să fie în cele din urmă necesare. El a considerat că dezvoltarea de către RBI a propriului CBDC ar putea oferi publicului multe dintre aceleași utilizări ca și monedele digitale precum Bitcoin, limitând în același timp expunerea utilizatorului mediu la volatilitate. El a declarat:

"Într-adevăr, acesta ar putea fi factorul cheie care ar putea determina băncile centrale să nu considere CBDC-urile ca fiind o formă sigură și stabilă de monedă digitală....". Argumentele în favoarea CBDC pentru economiile emergente sunt, așadar, clare - CBDC sunt de dorit nu doar pentru beneficiile pe care le creează în sistemele de plăți, ci ar putea fi necesare și pentru a proteja publicul larg într-un mediu în care CV-urile private sunt volatile."

Sankar a continuat spunând că RBI analizează în prezent o strategie de punere în aplicare etapizată și examinează cazurile în care o CBDC ar putea fi pusă în practică cu perturbări minime sau deloc ale status quo-ului băncii. Oficialul a detaliat o serie de aspecte care ar trebui examinate înainte ca punerea în aplicare a CBDC să poată fi cu adevărat luată în considerare. Acesta a remarcat necesitatea unei analize atente în ceea ce privește modul în care vor fi orchestrate plățile cu amănuntul, sau plățile care au loc între consumatori și întreprinderi. Aspectele legate de securitate, inclusiv gradul de anonimat permis al utilizatorilor, au fost, de asemenea, supuse dezbaterii. (Sursa EN)

KFC Korea și piața TriumphX semnează un acord pentru a dezvolta conținut NFT

Piața de tokeni de divertisment și de tokeni nefungibili, TriumphX, a semnat un memorandum de înțelegere (MOU) cu gigantul fast-food KFC, din Coreea de Sud.

Acordul se va axa pe cercetarea comună în domeniul blockchain, cu scopul de a integra tehnologiile NFT și de a îmbunătăți brandingul punctului de vânzare de pui prăjit.

Potrivit rapoartelor din presa locală, KFC Korea intenționează să introducă blockchain și tehnologia NFT în conținutul brandingului său. Franciza de fast-food intenționează să emită clienților săi NFT-uri care să cuprindă diferite formate digitale, inclusiv video, artă și grafică, precum și obiecte de colecție din metavers.

Know-how-ul TriumphX în materie de emitere de NFT va fi valorificat pentru a crea și a vinde NFT-uri cu tematică KFC către o bază de clienți care este deja familiarizată cu marca Kentucky Fried Chicken.

Puiul prăjit și KFC sunt populare în Coreea de Sud, cu peste 210 puncte de vânzare la nivel național. Potrivit unui raport SCMP din 2019, în această țară existau mai multe restaurante de pui prăjit decât restaurante McDonald's și Subway la nivel mondial.

Cross-chain-ul TriumphX a încheiat recent parteneriate cu o serie de artiști locali și companii de divertisment, inclusiv piața de divertisment descentralizată XPOP, fotograful Kim Jung Man și caricaturistul Rosa Fantasy. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.