Știri crypto & blockchain - Sequoia Capital China ar fi strâns 9 miliarde de dolari în rundă de finanțare- O echipă de curse GT susținută de Lamborghini va autentifica piesele auto cu ajutorul NFT-urilor

Știri crypto & blockchain - Sequoia Capital China ar fi strâns 9 miliarde de dolari în rundă de finanțare- O echipă de curse GT susținută de Lamborghini va autentifica piesele auto cu ajutorul NFT-urilor

Sequoia Capital China ar fi strâns 9 miliarde de dolari în rundă de finanțare

Sequoia Capital China, filiala chineză a firmei de capital de risc Sequoia Capital, favorabilă criptomonedelor, este pe cale să strângă 9 miliarde de dolari pentru cele patru noi fonduri ale sale axate pe startup-uri chinezești.

Prin strângerea de capital, Sequoia China și-a depășit deja obiectivul inițial de aproximativ 8 miliarde de dolari, a relatat agenția de știri ,The Information, citând două persoane familiarizate cu această chestiune.

Raportul notează că suma finală a strângerii de fonduri ar trebui să fie cel mai mare fond de capital strâns vreodată de o singură firmă de capital de risc, axată pe startup-urile tehnologice chinezești.

Runda de finanțare semnalează apetitul tot mai mare al investitorilor pentru investițiile în tehnologie în China, care vine în ciuda unui declin major al pieței bursiere, precum și a măsurilor drastice luate de China împotriva companiilor de tehnologie, care au declanșat o încetinire a investițiilor din partea concurenților globali ai Sequoia.

Sequoia China intenționează să încheie runda de finanțare, iar 50% din sumă a fost supra-subscrisă.

Potrivit unor investitori locali, marile firme de capital de risc, precum Sequoia China și Hillhouse, continuau să strângă bani în ciuda faptului că multe fonduri americane de investiții și de pensii au oprit investițiile în China în 2022.

"Doar Sequoia și Hillhouse pot strânge bani de la investitorii internaționali în acest moment, ei văd acest lucru ca pe un risc mai mic, ca și cum ar face o investiție într-un fond de indici", ar fi declarat un investitor din Beijing.

Fondată în 2005, Sequoia China este una dintre cele mai mari firme de capital de risc din domeniul tehnologiei din lume, cunoscută pentru investițiile în operatorul TikTok ByteDance. (Sursa EN)

O echipă de curse GT susținută de Lamborghini va autentifica piesele auto cu ajutorul NFT-urilor

Vincenzo Sospiri Racing (VSR), o echipă de curse GT susținută de departamentul de motorsport al Lamborghini, și-a anunțat parteneriatul cu platforma de tokeni nefungibili (NFT), Go2NFT pentru a lansa un program de certificare a pieselor pentru mașini de curse.

Într-un anunț, fostul campion de curse, Vincenzo Sospiri, de la VSR a menționat că echipa lor va construi certificarea NFT pentru mașinile lor de curse cu Go2NFT și platforma blockchain, Skey Network. Acest lucru le va permite să monitorizeze și să asigure calitatea pieselor auto. El a explicat că:

"Acest lucru aduce, de asemenea, o mare responsabilitate pentru a ne asigura că putem autentifica și verifica în siguranță fiecare parte a flotei noastre de curse pentru a monitoriza performanța și a asigura proveniența."

În afară de piesele auto, VSR dorește, de asemenea, să extindă programul de certificare NFT și la marfa oficială și la celelalte produse ale sale. Potrivit echipei, acest lucru va oferi fanilor liniște sufletească atunci când achiziționează bunuri de marcă.

Boris Ejsymont, un executiv de la Go2NFT, a menționat că echipa lor înțelege provocările cu care se confruntă mărcile atunci când vine vorba de protejarea proprietății lor intelectuale și consideră că NFT poate oferi o soluție. Ejsymont a spus că:"Credem că utilitatea NFT poate contribui la crearea unei mai mari încrederi și transparențe pentru mărci și fanii lor. Acest proiect cu VSR este doar începutul multor astfel de cooperări pentru mărci îndrăgite din întreaga lume." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.