Știri crypto & blockchain - Un software de minare pare să fi spart algoritmul Lite Hash Rate al Nvidia - Un minister ucrainean ia în considerare un proiect pilot de monedă digitală pentru salariile personalului – 20-10-2021

Echipa din spatele software-ului de minare, NBMiner, susține că a reușit să spargă parțial limitările anti-minare ale Nvidia.

Știri crypto & blockchain - Un software de minare pare să fi spart algoritmul Lite Hash Rate al Nvidia - Un minister ucrainean ia în considerare un proiect pilot de monedă digitală pentru salariile personalului – 20-10-2021

Un software de minare pare să fi spart algoritmul Lite Hash Rate al Nvidia

Echipa din spatele software-ului de minare, NBMiner, susține că a reușit să spargă parțial limitările anti-minare ale Nvidia.

În luna iunie, Nvidia a implementat un algoritm numit Lite Hash Rate, sau LHR, pe toate plăcile grafice din seria RTX 30, în încercarea de a limita minarea de criptomonede. Limitatorul funcționează atât la nivel de BIOS, cât și la nivel de driver, detectând algoritmii de minare pentru a reduce drastic puterea de minare cu până la 50% din capacitatea sa inițială.

La momentul respectiv, compania a susținut că miners îi perturbau lanțul de aprovizionare, crescând, în consecință, prețul plăcilor sale grafice din cauza ofertei scăzute. Nvidia a acordat prioritate bazei sale de utilizatori de jocuri, declarând că "acest pas suplimentar va face ca mai multe plăci GeForce la prețuri mai bune să ajungă în mâinile jucătorilor de pretutindeni".

Se pare că cea mai recentă versiune a NBMiner a reușit să ocolească aceste limitări și să crească puterea de minare a acestor plăci grafice cu până la 70%. Actualizarea este disponibilă atât pe terminalele Windows, cât și pe cele Linux și suportă configurația de backup mining pool. În timp ce software-ul poate fi descărcat gratuit, miners trebuie să plătească echipei o taxă de dezvoltare care variază între 1% și 3% din veniturile lor din minare.

Echipa NB dezvoltă de ani de zile metode de creștere a performanțelor plăcilor grafice și a promis că va dezvolta și alte îmbunătățiri în viitor. S-ar putea să nu conteze prea mult, dar va conta odată ce va intra în funcțiune mult anticipatul algoritm proof-of-stake al Ethereum 2.0. (Sursa EN)

Un minister ucrainean ia în considerare un proiect pilot de monedă digitală pentru salariile personalului

Mihail Fedorov, viceprim-ministru al Ucrainei și șef al Ministerului ucrainean al Transformării Digitale, a dezvăluit un posibil caz de utilizare timpurie a monedei digitale a băncii centrale (CBDC) planificate de către această țară.

Într-un interviu recent publicat de postul de presă ucrainean TSN, ministrul a dezvăluit considerațiile din cadrul ministerului de a testa CBDC prin utilizarea monedei electronice la plata salariilor personalului:

"Sincer, ca unul dintre primele proiecte-pilot, avem pe masă chestiunea plății salariilor angajaților Ministerului pentru Transformare Digitală în hrivne electronice."

Fedorov a făcut aceste comentarii în timp ce susținea argumentul pentru ca lansarea inițială a hrivnei electronice să se concentreze pe un caz de utilizare mic și controlat, mai degrabă decât să fie implementată pentru plăți sociale. Potrivit lui Fedorov, este necesar să se testeze CBDC pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare, de unde și apelul său pentru plățile salariale ale personalului ca schemă pilot viabilă pentru moneda digitală națională.

După cum a fost raportat anterior, banca centrală a Ucrainei a primit autorizația de a emite o monedă digitală în urma adoptării unei noi legi privind serviciile de plată de către legislativul țării.

Banca Națională a Ucrainei a lucrat la crearea și emiterea unei monede digitale în ultimii ani. Ministerul pentru Transformare Digitală are, de asemenea, o implicare semnificativă în spațiul CBDC, având un parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltare Stellar pentru a dezvolta o strategie comună pentru CBDC și activele digitale în general. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.