Tether (USDT) - Coin of the Week

Tether (USDT) - Coin of the Week

Criptomoneda Tether (USDT) este o moneda stabila (stablecoin) care este legata de un activ suport. Asa cum ii spune si numele, USDT fluctueaza in functie de USD, fapt ce separa moneda de volatilitatea asociata cu alte active digitale, cum sunt Bitcoin (BTC) sau Ethereum (ETH).

Cum a aparut criptomoneda USDT?

Compania din spatele monedei stabile USDT, Tether Limited, opereaza o platforma care emite active blockchain legate de pretul banilor FIAT. Tether accepta patru tipuri de stablecoins: USDT (legat de USD), CNHT (legat de yuanul chinezesc), EURT (legat de euro) si o moneda stabila sustinuta de pretul aurului.

Compania a lansat USDT in 2014, pentru a face banii FIAT mai accesibili pentru ecosistemul blockchain, care permite tranzactionarea si in afara orelor bursiere clasice. Fiecare USDT poate fi rascumparat pentru un USD corespunzator, detinut de Tether Limited. Valoarea totala a tuturor activelor USD este egala cu rezervele detinute de firma.

Cum functioneaza criptomoneda USDT?

Tether Limited accepta depuneri si retrageri de numerar in numele clientilor si este responsabila pentru generarea de jetoane Tether si pentru scoaterea criptomonedelor USDT din circulatie.

Tether (USDT) a fost initial lansat si emis prin tehnologia blockchain Bitcoin. Tehnologia permite administrarea ofertei de Tether (USDT), pe baza sumei aflate in custodie. In plus, protocolul folosit de Bitcoin ajuta la urmarirea si raportarea tranzactiilor cu Tether (USDT). Moneda stabila este disponibila si pe alte tehnologii blockchain inclusiv Ethereum si Tron.

Aplicatii ale monedei USDT

  • Tranzactionarea pe platformele de criptomonede
  • Activ suport pentru dApps si alte tipuri de platforme din ecosistemul crypto si NFT
  • Transferuri internationale
  • Achizitii online

Pentru mai multe informatii cu privire la USDT mergi pe pagina Pret Tether (USDT).

Avantajele criptomonedei USDT

  • Stabilitate
  • Viteza
  • Accesibilitate

Pentru mai multe informatii cu privire la USDT mergi pe pagina Pret Tether (USDT).

Indicatori USDT

Market Cap: 73 miliarde EURO

Volum de tranzactionare USDT (24 ore): 44 miliarde EURO

Comunitate USDT

https://twitter.com/Tether_to

USDT vs USDC

Cele doua monede stabile populare se diferentiaza prin 4 aspecte importante:

Blockchain: USDC se bazeaza pe blockchain-ul Ethereum, in timp ce USDT este disponibil pe mai multe blockchain-uri, inclusiv Ethereum, Tron si Algorand.

Juristictie: Criptomoneda USDC este sustinuta de o rezerva de USD care este detinuta de o institutie financiara reglementata in Statele Unite. In schimb, Tether Limited, este incorporata in afara Statelor Unite.

Capitalizare de piata: USDT are o capitalizare de piata mai mare (73 miliarde EUR). USDC are o capitalizare de 27 miliarde EURO.

Disponibilitate: USDT este disponibil in mai multe tari decat USDC si este acceptat de mai multe platforme de tranzactionare crypto. Totusi, USDC a obtinut aprobarea de reglementare in SUA si se bucura de o adoptie extinsa in Statele Unite.

Cum cumpar criptomoneda USDT

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda USDT sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). Moneda stabila este disponibila si pentru staking in serviciul Savings Tradesilvania.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda USDT pe platforma premium de investitii crypto din Romania!