Tether (USDT)

Tether (USDT) este un stablecoin (criptomonedă la preț stabil), care reflectă prețul dolarului american, emis de compania Tether din Hong Kong. Legătura simbolului cu USD se ...

Tether (USDT)

Tether (USDT) este un stablecoin (criptomonedă la preț stabil), care reflectă prețul dolarului american, emis de compania Tether din Hong Kong. Legătura simbolului cu USD se realizează prin menținerea unei sume de dolari în rezerve care este egală cu numărul de USDT în circulație.

Lansat inițial în iulie 2014 sub denumirea de Realcoin, criptomoneda construita pe blockchain-ul Bitcoin prin utilizarea platformei Omni, ulterior a fost redenumită în USTether și apoi, în cele din urmă, în USDT. USDT a fost ulterior actualizat pentru a funcționa pe blockchain-urile Ethereum, EOS, Tron, Algorand și OMG.

Scopul declarat al USDT este de a combina natura nerestricționată a criptomonedelor - care pot fi trimise între utilizatori fără un intermediar de încredere - cu valoarea stabilă a dolarului american.

Fluctuatii de pret criptomoneda Tether (USDT)

Printre primele lucruri cu care trebuie sa se familiarizeze orice utilizator sunt fluctuațiile de preț, intrucat ele nu pot fi controlate sau anticipate, dar pot avea un impact major asupra întregii piețe de monede digitale. Fluctuațiile de preț pot cauza pierderi mari peste noapte, însă fluctuațiile sunt vitale cand vine vorba de castiguri. Cresterile si scaderile prețului se datoreaza unei  serii de factori precum: factorul economic, social, tehnic sau chiar politic. Criptomoneda Tether (USDT) fiind un stablecoin, nu variază mai mult decât moneda de referinta, in acest caz dolarul.

Cerere și oferta criptomoneda Tether

Stablecoin este o criptomonedă cu o valoare fixă, cum este și cazul criptomonedei Tether (USDT). Aceasta înseamnă că valoarea criptomonedei USDT nu ar trebui să fluctueze frecvent ca în cazul activelor criptografice normale. Deși această gamă de prețuri fixe este adesea legată de dolarul SUA, cum este in cazul monedei Tether, există și valute fixate pe indici de preț diferiți.

Unele Stablecoins centrale cum este Tether (USDT), necesită un custode care să reglementeze moneda și apoi să rezerve o anumită cantitate de garanție. Tether deține dolarul SUA într-un cont bancar și suma deținută trebuie să fie egală cu cea pe care o emit pentru a menține ordinea sistemului. În acest fel, se previn fluctuațiile de preț.

Deoarece criptomonedele sunt adesea destul de volatile, pentru un utilizator care nu știe prea multe despre tehnologia blockchain și nu știe ce să facă cu modificările condițiilor pieței, exista posibilitatea de a păstra activele digitale în Tether (USDT). Volatilitatea criptomonedelor este uneori atât de mare încât, dacă nu se tranzacționează corect, este posibil să se piardă foarte mult, trebuie constant și cu mare atenție sa fie urmărite condițiile sau modificările pieței. Traderii urmăresc fluctuațiile zilnice în criptomonede, arbitraj, grafice de utilizare și multe alte date auxiliare pentru a genera venituri din creșterea sau scăderea prețurilor criptomonedelor.

Fluctuațiile de preț sunt firești și nu au întotdeauna un impact negativ, mulți dintre utilizatori pot profita de ele, prin efectuarea de tranzacții calculate. Dacă ai evaluat cu atenție factorii economici și sociali ce țin de tranzacțiile optime și ai hotarat sa investesti in criptomoneda Tether (USDT), alatura-te comunitatii prin crearea unui cont pe Tradesilvania. Investește deștept pentru un viitor mai bun.

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum