Topul platformelor pentru creatorii NFT

Topul platformelor pentru creatorii NFT

NFT-urile sunt jetoane criptografice individuale, cu informații suplimentare stocate pe ele. Informația suplimentară este partea importantă, deoarece le permite să ia formă de artă, muzică, videoclipuri, etc. Deoarece dețin valoare, jetoanele NFT pot fi achiziționate și vândute la fel ca orice altă formă de artă.

NFT-urile sunt elemente unice pe care nu se pot înlocui cu altceva. De exemplu, o carte unicata este un NFT, aceasta nu se poate înlocui cu orice altă carte. Dacă se schimba o carte unicata cu o alta carte, rezultatul obtinut în urma schimbului este doar o carte diferită. Acestea diferă de articolele fungibile, care nu sunt unice. Dacă tranzacționați un Bitcoin (BTC) pentru altul, ajungeți în aceeași poziție de la care s-a început, de exemplu.

Bunurile NFT faciliteaza creatorilor o oportunitate importanta. Unele NFT-uri, de exemplu, sunt opere de artă digitale, iar oamenii colecționează acum astfel de opere, la fel cum colecționarii au facut-o cu picturi fizice timp de decenii. Și unele dintre aceste NFT au optat pentru prețuri extraordinare. O lucrare NFT realizată de un artist digital numit Beeple s-a vândut la 69 milioane de dolari la casa de licitații Christie's.

O versiune mai practică a unui NFT digital modern este CryptoKitties. Acesta este un joc care rulează pe blockchain-ul Ethereum (ETH), unde utilizatorii pot cumpăra, vinde și reproduce „pisici” digitale. Fiecare „pisică” este unică (la fel ca animalul dvs. de companie din viața reală).

În anumite privințe, NFT-urile sunt similare cu Bitcoin (BTC) și alte criptomonede, cu excepția, desigur, că sunt nefungibile și nedivizibile. Primele NFT-uri au făcut parte din blockchain-ul Ethereum (ETH), care stochează informații electronice suplimentare pentru a distinge unicitatea lor. Acum și alte blockchain-uri facilitează NFT. Datorită diferitelor tehnologii blockchain din spatele fiecărui NFT, nu toate platformele care tranzactioneaza NFT pot cumpăra și vinde toate tipurile de NFT.

Majoritatea platformelor în care pot fi achizitionate NFT-uri, le solicită cumpărătorilor să aibă un portofel digital și să utilizeze criptomonede pentru a-și plăti achizițiile.

Cele mai populare platforme NFT:

OpenSea

OpenSea se descrie ca fiind cea mai mare platforma NFT. Oferă o gamă largă de jetoane nefungibile, inclusiv artă, lumi virtuale, cărți de tranzacționare, sport și colecții. Puteți cumpăra, vinde și descoperi active digitale exclusive precum Axies, ENS, CryptoKitties, Decentraland și multe altele.

Rarible

Platforma pune un accent deosebit pe activele de artă. Rarible cumpără și vinde NFT-uri în categorii precum fotografie, jocuri, muzică, meme și multe altele.

SuperRare

SuperRare se concentrează puternic pe a fi o piață pentru oameni care cumpăra opere de artă digitale unice, de ediție. Fiecare operă de artă este creată în mod autentic de către un artist din rețea și simbolizată ca un articol digital crypto colecționabil care se poate deține și tranzacționa.

Foundation

Foundation este o platformă specializată concepută pentru a aduce împreună creatorii digitali, nativii crypto și colecționarii NFT. Accentul său principal este pe arta digitală.

AtomicMarket

AtomicMarket este un contract inteligent de piață NFT, cu lichiditate partajată care este utilizat de mai multe site-uri web. Lichiditatea partajată înseamnă că tot ceea ce este listat pe o piață se afișează și pe toate celelalte piețe.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Deschide un cont de tranzactionare pe Tradesilvania și descoperă piața de NFT prin criptomonede!