Tranzactii criptomonede - Cum alegi o platforma premium de tranzactionare crypto

Tranzactii criptomonede - Cum alegi o platforma premium de tranzactionare crypto

Adoptia de criptomonede in Romania este in continua crestere in 2022, iar romanii doresc sa gaseasca cea mai buna platforma de tranzactionare crypto. Piata platformelor crypto locale este variata si in continua dezvoltare. Cum se alege o platforma de tranzactii criptomonede intr-un ecosistem foarte divers?

La inceputul anului 2022, Tradesilvania si Ipsos, cea mai mare companie de studii de piata, au organizat primul studiu de piata crypto independent, pentru a evalua gradul de adoptie a criptomonedelor in Romania, dar si modul in care romanii aleg o platforma crypto. Studiul indica spre faptul ca majoritatea romanilor sunt familiarizati cu spatiul crypto si prezinta criterii clare privind alegerea unei platforme de tranzactionare crypto.

Numarul de criptomonede disponibile in platforma

Romanii care intentioneaza sa detina criptomonede in viitor sau sa isi dezvolte portofoliul cauta o platforma de tranzactionare crypto cu un numar ridicat de criptomonede disponibile. Pe platforma Tradesilvania, investitorul intra in piata printr-o depunere in RON sau EUR si are acces la 56 de criptomonede si 128 paritati crypto. Numarul mare de criptomonede disponibile in platforma de tranzactionare crypto permite dezvoltarea unui portofoliu diversificat si ofera posibilitatea unor tranzactii mai complexe.

Costuri si comisioane practicate de platforma crypto

Studiul identifica faptul ca romanii interesati de piata crypto cauta o platforma de tranzactionare crypto in functie de comisioanele impuse de platforma si de transparenta cu privire la comisioane.

In cazul platformelor crypto, exista mai multe feluri de comisioane, inclusiv comision de alimentare, tranzactionare, retragere si comisioanele de retea blockchain. In cazul Tradesilvania, comisionul de alimentare este zero, iar comisionul de tranzactionare este de 10 RON sau 1 EUR, indiferent de suma retrasa. In platforma de tranzactionare crypto Tradesilvania, comisioanele de tranzactionare sunt structurate pe mai multe nivele.

Mai multe informatii despre comisioanele Tradesilvania: https://tradesilvania.com/ro/frequent-questions/ro-general/ce-comisioane-aplicati

Servicii suplimentare oferite de platforma

Pe langa factorii mentionati mai sus, romanii aleg o platforma de tranzactionare crypto si in functie de serviciile suplimentare disponibile. Potrivit studiului, cele mai cautate servicii auxiliare pentru o platforma crypto sunt: tranzactiile OTC (Over the Counter) si un serviciu de economisire/savings cu criptomonede.

In acelasi timp, utilizatorii crypto prefera o platforma automatizata, care optimizeaza tranzactiile si eficientizeaza procesele de tranzactionare. Automatizarea platformei Tradesilvania este importanta si pentru servicii care ii aduc utilizatorului crypto un anumit grad de protectie, mai ales atunci cand nu poate ramane conectat non-stop.

Tradesilvania isi propune sa fie o platforma de referinta in ecosistemul crypto din Romania, prin construirea unei echipe de experti care sa deschida un dialog cu autoritatile financiare si jurnalistii economici.

Aflati mai multe despre cum se alege o platforma premium de tranzactionare in discutia dintre Marian Rusu, COO Tradesilvania si Alex Ciutacu, jurnalist Ziarul Financiar:

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi