De ce este Blockchain-ul o tehnologie valida si cum influenteaza pretul criptomonedelor

De ce este Blockchain-ul o tehnologie valida si cum influenteaza pretul criptomonedelor

In ultimii ani, tehnologia blockchain a primit foarte multa atentie, datorita potentialul descentralizat de a schimba modul in care sunt folosite bazele de date, dar Θ™i datorita cresterii in popularitate a criptomondelor. Deseori, tehnologia blockchain este vazuta intr-un mod gresit ca fiind urmatorul pas in dezvoltarea internetului. In acest articol vom discuta despre diferentele dintre internet si blockchain, dar si despre legatura dintre blockchain si valoare criptomonedelor.

Tehnologia blockchain difera fata de cea din spatele internetului prin diverse aspecte. Gradul de descentralizare pe care il aduce ecosistemul blockchain poate fi reprezentat prin trei elemente esentiale:

Natura informatiei in blockchain

Internetul permite utilizatorilor sa transmita informatii cu costuri mici si eficienta mare. Dar, internetul permite ca bazele de date sa fie modificate si ascunse. Structura blockchain-ului foloseste o serie de combinatii criptografice care asigura accesul la informatii si previn alterarea permanenta a datelor. Transparenta blockchain reprezinta un avantaj fata de bazele de date clasice, centralizate.

Stabilirea increderii in retea blockchain

Sistemul descentralizat de stabilire a consensului functioneaza pe baza a unor protocoale de colaborare deschisa, care se dovedesc a fi mai eficiente si mai putin costisitoare decat cele prezente intr-un sistem centralizat. In plus, un sistem descentralizat este dezirabil intr-o lume si o economie in care aspectul digital devine dominant.

Modul de functionare al blockchain

O diferenta esentiala intre internet si tehnologia blockchain este faptul ca sistemul descentralizat este open source, fara licenta si accesibil. Prin urmare, intr-un ecosistem blockchain, dezvoltat pe un consens descentralizat, partile interesate pot face schimb de informatii intr-un mod eficient si pot obtine rezultatele dorite cu o viteza optimizata. Internetul foloseste un model centralizat, in care datele nu sunt transparente si optimizate pentru schimbul continuu intre utilizatori.

Cum primesc valoare criptomonedele?

Cele trei elemente prezentate mai sus sunt esentiale pentru modul de functionare a criptomonedelor si pentru felul in care sunt valorizate. De fapt, ecosistemul blockchain este considerat inovator in spatiul economic si financiar tocmai pentru ca prezinta solutii revolutionare.

Pentru a intelege ce se afla in spatele valorizarii criptomonedelor, trebuie inteles modul in care se aplica blockchain-ul in spatiul crypto. Vom discuta despre Bitcoin (BTC), deoarece reprezinta criptomoneda cu cea mai mare capitalizare de piata.

Utilitatea Bitcoin

Unul din principalele avantaje ale monedei BTC este posibilitatea de a transfera o suma considerabila fara necesitatea unui intermediar. Desi exista taxe si comisioane in cazul tranzactiilor, reteaua descentralizata de tip blockchain permite transferul global intr-un mod simplu si eficient.

Accesibilitate Bitcoin

Sistemul descentralizat din spatele criptomonedelor ofera mai multa autoritate comunitatii globale de utilizatori. Retaua blockchain Bitcoin ofera utilizatorilor mai multa putere asupra securitatii si intregritatii tranzactiilor si reprezinta un pas important spre democratizarea reala a sistemului financiar.

Raritate/valoare finita Bitcoin

Avand in vedere oferta finita de 21 de milioane de unitati, criptomoneda nu este predispusa la depreciere pe termen lung. De aceea, BTC se afla in contrast cu banii fiduciari, care isi pierd puterea de cumparare pe masura ce noi unitati intra in circulatie(inflatie FIAT). Raritatea.valoarea finita confera multa valoare monedei, atunci cand este comparata cu monedele FIAT sau cu aurul.

Securitatea Bitcoin - securitate blockchain

In ceea ce priveste securitatea blockchain, nu exista multe optiuni care sa ofere acelasi nivel de protejare. In cazul BTC, atacurile digitale necesita detinerea unei puteri semnificative de minare pentru a accesa blockchain-ul Bitcoin. Probabilitatea unui atac eficient asupra BTC este scazuta, fiind un sistem de securitate care incepe sa fie adoptat si in sistemul bancar clasic.

Tehnologia blockchain continua sa capteze atentia investitorilor, deoarece prezinta aspecte revolutionare de transferabilitate si securitate. In acelasi timp, criptomonedele formeaza o piata emergenta de active digitale care nu trebuie ignorata. Pe langa Bitcoin (BTC), exista numeroase proiecte criptografice care merita explorate, de la Ethereum (ETH) pana la Elrond (EGDL), o criptomoneda romaneasca care a atras atentia cu o crestere semnificativa in ultimele saptamani.

Intra in lumea criptomonedelor, creeaza un cont pe platforma Tradesilvania si tranzactioneaza 40 de criptomonede si 90 de paritati crypto RON EUR!