Non Fungible Tokens ( NFT) in industria jocurilor video

Non Fungible Tokens ( NFT) in industria jocurilor video

Industria jocurilor video s-a schimbat in mod dramatic in ultimii ani. De la monetizarea de baza, prin vanzarea de copii fizice sau digitale, pana la monetizarea in joc, prin mictrotranzactii si adoptarea la scara larga a internetului, domeniul jocurilor video a evoluat intr-un mod semnificativ.

Jocurile video nu au fost niciodata mai accesibile si mai avansate din punct de vedere tehnologic si comercial, evoluand de la o baza de consumatori de nisa la o industrie colosala de 300 miliarde USD. In prezent, ecosistemul NFT (Non Fungible Tokens) pare sa fie urmatorul pas important pentru evolutia jocurilor video.

De la companii importante, ca Ubisoft si Square Enix, pana la studiouri independente, industria jocurilor video incearca sa gaseasca cea mai buna abordare pentru ecosistemul NFT. In timp ce unii dezvoltatori prefera sa vanda elemente digitale din jocuri sub forma de Non Fungible Token, altii incearca sa adopte un model play-to-earn (P2E), care recompenseaza utilizatorii cu jetoane crypto sau NFT, in schimbul timpului petrecut in joc.

Potrivit unui raport, Non Fungible Tokens din domeniul jocurilor video au generat venituri in valoare de 5 miliarde USD in 2021 si au reprezentat aproximativ 20% din totalul vanzarilor NFT de anul trecut. Expertii se asteapta ca 2022 sa aduca o convergenta si mai mare intre spatiul NFT si domeniul jocurilor video. De exemplu, la inceputul acestui an, retailerul american de jocuri video GameStop a anuntat o colaborare cu o firma din domeniul crypto, pentru a dezvolta un fond de 100 de milioane USD pentru sustinerea continutului si tehnologiei NFT.

Totusi, implementarea Non Fungible Tokens la scara larga in domeniul jocurilor video este un proces de termen lung. In plus, specialistii din ambele domenii se intreaba daca exista o infrastructura eficienta pentru o transformare atat de radicala. O cale de mijloc pentru jetoane NFT in jocuri presupune o atitudine care nu compromite piata emergenta de arta digitala si nu afecteaza integritatea jocurilor.

Non Fungible Tokens din domeniul jocurilor se afla la o intersectie intre unele dintre cele mai schimbatoare si cele mai valoroase industrii din lume: tehnologie, finante si divertisment. Pentru o adoptie convingatoare, atat spatiul crypto-NFT, cat si industria jocurilor video trebuie sa inteleaga complexitatea fiecarui domeniu cu care se intersecteaza.

Exista, in mod evident, o cerere importanta pentru o convergenta semnificativa intre Non Fungible Tokens si jocurile video. Dar, procesul va evolua impreuna cu industria crypto si va necesita o perspectiva clara despre piata si utilitatea NFT.

Tradesilvania ofera acces la 47 de criptomonede, 107 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!